Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

Apple Vision Próval a fején hajtott végre vállműtét egy orvos

A szakember gigantikus segítséget nyújtó innovációnak tartja az eszközt.

...svg content...Fotó: Unsplash
Technológia

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Microsoft Hololens sisakkal való korábbi kísérletezését követően újabb sikeres tesztet tudhat a háta mögött dr. Bruno Gobbato, a brazil ortopéd szakorvos, aki az Apple Vision Próval a fején hajtott végre nemrégiben egy vállműtétet. A jelenleg hivatalosan csak az Egyesült Államokban kapható, 3500 dolláros headset egy önállóan működni képes virtuális valóság (VR) és kiterjesztett valóság (AR) szemüveg, igény esetén ki lehet látni belőle, miközben kezelőfelületeket tud vetíteni a viselőjének látókörébe.

Az Origo a MacMagazine-ra hivatkozva azt írja, a szakorvos egy rotátorköpeny-szakadás műtétet hajtott végre egy Jaraguá do Sul-i kórházban, a vállbeli izomcsoport funkciójának helyreállítása során többek közt kis kamerát és egyéb műszereket kell vezetni a páciens vállába. Gobbato szerint a Vision Pro viselése nem zavarta, a használata során sokkal jobban látta a kamera képét, továbbá a páciens leleteihez is nagyon könnyen hozzá tudott férni az eljárás során. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Fotó MacMagazine

Az orvos egyébként egy videót is elérhetővé tett a műtétről a YouTube-on, amely által fény derül rá, pontosan miként hasznosította a Vision Prót, de fontos hozzátenni azt is: csak azok tekintsék meg, akik kellően erősnek gondolják a gyomrukat, a felvételen ugyanis a kamera által vett részletek is láthatók – jegyzik meg a cikkben. Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy kiderült, mennyit keres az Apple minden egyes eladott Vision Prón.

Az alacsony keresletet meglehetősen nagy árréssel próbálja kompenzálni a vállalat. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy Ming-Chi Kuo iparági elemző szerint jelentős számú vásárló küldte vissza az Apple Vision Prót beállítási nehézségekre hivatkozva, de más problémák is felmerültek. Később pedig arról érkezett hír, hogy Európába is jöhet az Apple Vision Pro: az Apple még nem erősítette meg hivatalosan a dolgot, de már vannak árulkodó jelek.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.