Dunakeszi mészáros: már hetek óta tervezte a brutális gyilkosságot a családapa

Mentõk, rendõrök és a Terrorelhárítási Központ mûveleti egységei dolgoznak 2021. szeptember 13-ra virradóan egy dunakeszi családi ház elõtt, ahol lõfegyverrel lelõtte volt anyósát, párját és közös gyermeküket egy férfi, mindhárman életüket vesztették. A bejelentést követõen a Pest megyei rendõrök és a Terrorelhárítási Központ mûveleti egységei nagy erõkkel a helyszínre vonultak, azonban az 54 éves elkövetõ - még a rendõrök kiérkezése elõtt - magával is végzett - közölte a police.hu honlapon a Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság. MTI/Mihádák Zoltán
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 15. - 07:58

A brutális dunakeszi családirtás elkövetője, B. Zoltán már hetek óta azt tervezhette, hogy volt párját és közös gyermeküket megöli.

A Blikk birtokába jutott információk szerint ugyanis a szigetszentmiklósi férfi egy fegyvert is vásárolt, valamint a szerelmével is közölte, hogy előbb vagy utóbb végezni fog velük. Ettől a meggyilkolt édesanya, Melinda már nagyon megijedt.

A lap tudomása szerint Melinda nagyon félt már Zoltántól, ezért a hatóságokhoz fordult távoltartási végzést kérni, valamint egy ügyvédet is felkeresett. Ez azonban már késő volt, ugyanis a férfi vasárnap megölte Melindát és közös, hétéves kisfiukat is, majd magával is végzett.

A Blikk beszélt Melinda több ismerősével is, akikről általánosságban elmondható, hogy keveredik bennük a gyász és a düh. Mint fogalmaztak, nemcsak a családgyilkos Zoltánra, hanem a rendszerre is haragszanak, amely nem védte meg Melindát:

„Melinda csodálatos ember és édesanya volt! Azt hittük, minden rendbe jön, amikor rengeteg megaláztatás után végre megszabadult Zoltántól, de ez a nyomorult ezután is állandóan zaklatta és fenyegette őket” – idézte fel az egyik ismerős, aki hozzátette:

„Nem tudta megemészteni, hogy Lindának új kapcsolata lett. Melinda annyira rettegett már, hogy a gyönyörű házát is otthagyta és az anyukájához költözött. Ott ugyanis olyan riasztórendszer van, ami nyomban a rendőrséget értesíti”

Melinda egyébként nagyon népszerű volt munkatársai körében, így különösen megviselte őket az eset. Azt többen is megerősítették, hogy a meggyilkolt édesanya már több alkalommal is panaszkodott nekik őrült párjáról.

Zoltán kapcsán egyébként az volt az általános álláspont, hogy bár tényleg nem tűnt úgy, hogy mentálisan jó állapotban van, azt nem gondolta senki, hogy ilyenre lesz képes. Egyik barátja a Blikknek úgy fogalmazott, hogy az utóbbi időben furcsán viselkedett:

„Depressziósnak tűnt, sőt, drogokat is használt, állítólag a legjobb haverjának arról beszélt egy nappal korábban, hogy megöli Melindát és a gyereket. Azt azonban Imában sem gondolta senki, hogy tényleg megteszi. Imádta a kisfiát, állandóan vele dicsekedett. A lelki bajokon kívül anyagi gondjai is voltak: régen egy éttermet vezetett, majd vállalkozó lett, a járvány azonban nagyon betett neki”