Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,531 $

Drónfelvételeken a gázai pusztítás – Izrael légicsapásokkal válaszolt

Egész városrészek semmisültek meg, tovább folytatódnak a harcok.

Gáza, 2023. október 10. Izraeli légitámadás Gázában 2023. október 9-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, mintegy 900 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak száma a Gázai övezetben 700-hoz közelít. MTI/EPA/Mohamed Szaber
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő

A Hamász szombati, meglepetésszerű támadását követően Izrael válaszcsapást mért a Gázai övezetre. A határ közelében szárazföldi csapatok sorakoznak, előtte azonban rakétákkal indított megtorló csapást Izrael.

A The Guardian által közzétett drónfelvételek óriási pusztításról árulkodnak, az izraeli légicsapások sorozatosak Gáza térségében. Izrael várhatóan kiterjeszti a műveletet a következő napokban. Soron kívül Félméteres hó esett Dobogókőn (fotók)

Benjámin Netanjahu miniszterelnök közben kijelentette, hogy nehéz napok állnak Izrael előtt, és kiemelte, hogy az eddigi lépések „még csupán a kezdet”, céljuk pedig a Hamász katonai képességeinek teljes felszámolása.

Az iszlamista szervezet mindeközben az izraeli túszok kivégzésével fenyegetőzik, amennyiben nem állítják le a Gázai övezet bombázását. A Hamász állítása szerint száznál is több embert tart fogva.

Emellett fennáll a lehetősége annak is, hogy a libanoni Hezbollah is belép a háborúba, ami újabb frontot nyitna, és további vérengzéshez vezetne a térségben. A negyedik napja tartó harcokban ezrek vesztették életüket, több ezren pedig megsérültek.