Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,557 $

Joe Biden szerint nem Izrael áll a gázai kórház rakétatámadása mögött

A Hamász népirtásnak nevezte az esetet, és Izraelt tette felelőssé.

MTI/EPA/MOHAMMED SABER
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Több száz ember halálát okozta kedden egy gázai kórházba becsapódó rakéta, melynek kapcsán a Hamász Izraelt tette felelőssé, Izrael viszont úgy véli, hogy az Iszlám Dzsihád elhibázott rakétakilövése okozta a tragédiát.

Mindeközben az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden Izraelbe látogatott, hogy biztosítsa Benjámín Netanjáhút támogatásáról, valamint diplomáciai úton próbálja megakadályozni a harcok kiszélesedését – írja a Sky News. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Biden Tel-Avivban találkozott Netanjáhúval, az USA elnöke pedig a rakétacsapás kapcsán is megnyilvánult. Mint mondta, jelen információk alapján úgy tűnik, hogy nem Izrael volt a felelős a kórház „szomorú és felháborító” támadása miatt.

„Sokan vannak azonban, akik nem biztosak ebben. A világ figyel” – mondta Biden, aláhúzva, hogy Izraelnek ugyanolyan értékrendje van, mint az Egyesült Államoknak. Hozzátette, hogy a világ országai aggódva követik a fejleményeket.

A gázai Al-Ahli al-Arabi baptista kórházat megsemmisítő rakétacsapást követően több százan vesztették életüket, rengetegen pedig megsérültek. Izrael drónfelvételeket és egy hangfelvételt is nyilvánosságra hozott, állításuk szerint a terrorcsoportok félresikerült kommunikációja okozta a tragédiát.

A gázai egészségügyi minisztérium ezzel szemben azt állítja, hogy Izrael hadserege napokkal a keddi rakétacsapás előtt figyelmeztette a kórház vezetőségét, hogy ürítsék ki az intézményt.