Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,597 $

Mi történt a Dreher Facebook oldalával? Bejelentést tett a cég

TÉMÁK:
#Közlemény
Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Többen is sejtették, hogy valaki feltörhette az oldalt, ám ezt most a cég hivatalosan is megerősítette.

Sokan meglepődhettek az utóbbi pár napban, amikor a Dreher 54 ezer követővel rendelkező Facebook oldalára kattintottak, ahol számos, vietnami nyelven írt bejegyzés, illetve félmeztelen ázsiai lányok fotója jelent meg.

Többen is sejtették, hogy valaki feltörhette az oldalt, s ezt most a cég is megerősítette, amikor arról tájékoztatta a Telexet, hogy már dolgoznak a megoldáson, illetve továbbra is azon igyekeznek, hogy visszaszerezzék az irányítást az oldal felett.

Állításuk szerint a Dreher márka Facebook oldalát egy külső partner kezeli, s velük közösen végeznek vizsgálatot arról, hogy mi történhetett, de a lehetséges adatvédelmi incidens miatt már bejelentést tettek a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felé.

A vállalat hozzátette, miszerint az átfutási idő 72 óra a Facebooknál, ezért arra számítanak, hogy a hét második felében szerzik vissza a jogosultságot az oldalhoz, és remélhetőleg addig már egy meghökkentő poszttal vagy képpel sem találkoznak a felhasználók, még ha néhányan jól is szórakoznak a dolgon.