Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,61 Ft
Euró
380,65 Ft
Font
443,68 Ft
Bitcoin
44,505 $

Drámai részletekre derült fény a zalaegerszegi színházban történt balesetről

A színművész maradandó sérülést szenvedett, ám tervei szerint már kedden színpadra tud állni.

Fotó: Kiss Ernő Toppancs, Besenczi Árpád a bakter, Szakály Aurél Buga Jóska és Kovács Virág Rozi szerepében az Indul a bakterház című bohózat próbáján a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban 2023. október 11-én. Rideg Sándor regényének színpadi változatát Böhm György rendezésében október 13-én mutatják be. MTI/Katona Tibor
Baleset

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban beszámoltunk róla, hogy Besenczi Árpád péntek este balesetet szenvedett a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, az Indul a bakterház című előadás közben. A színész kézsérülést szenvedett, a történtek miatt kórházba kellett szállítani.

Mint kiderült, Besenczi jobb gyűrűsujja sérült meg, s a helyi Szent Rafael kórházban műtötték meg, de nem sikerült visszavarrni a leszakadt, megroncsolódott ujjdarabját. A zaol.hu telefonon érdeklődött a történtek és a színész hogyléte felől. Soron kívül Félméteres hó esett Dobogókőn (fotók)

„Ahogyan futottam ki a színpadról, valószínű, hogy nem ott kapaszkodtam meg a kezemmel, mint az eddigi tizenhét alkalommal sértetlenül, a gyűrűsujjam beakadt egy csavarba. Ahogy mentem tovább, láttam, hogy az ujjam ottmaradt és azt is érzékeltem, hogy nagy a baj”

– idézte fel.

Fia is látta

Elmondása szerint a fia is látta a padlásról. „Akkor nagyon rosszul lettem hirtelen, és mondtam az ügyelőnek, hogy húzzák be a függönyt, mert leszakadt az ujjam. Először nem értette, mert szólt a zene, de észrevette, hogy spriccel a vér, és akkor behúzták a függönyt” – tette hozzá.

Ezt követően mentő érkezett hozzá, bevitték a városi kórházba, és elküldték az ujjáról készült fotót a pécsi klinika kézspecialistájának. Ám nem tudták megmenteni, hiába volt meg a leszakadt darab, túlságosan roncsolódott az ujja.

A helyreállító műtét után még az éjszaka folyamán hazaengedték, a pénteki és a szombati előadást januárban fogják pótolni. Emellett vasárnap a ZegaSztár gálán ő lesz a zsűri elnöke. „Ott leszek, hiszen ezt a kézsérüléstől függetlenül, tudom vállalni” – magyarázta Besenczi, hozzátéve, tervei szerint már kedden színpadra tud állni, de egyes fizikai dolgokat megváltoztatnak, hogy ne kelljen a kezét annyira igénybe venni.