Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,94 Ft
Euró
391,71 Ft
Font
457,87 Ft
Bitcoin
62,596 $

Drágább étlapról válaszhatnak a futárszolgálatokon keresztül rendelők

A futárcégek üzleti titokként kezelik a jutalékösszeget.

Fotó: Twenty20
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Az utcáról betérő vendégek olcsóbban étkezhetnek, mint azok, akik a kényelmesebb utat, vagyis a házhoz szállítást választják. Soron kívül A hét első felében napsütés, a második felében esős és szeles lesz az idő

Jellemzően körülbelül 15-18% az árkülönbség egy étterem két étlapja között, ami alapján arra lehet következtetni, hogy mind a banki, mind pedig a futárcég költségeit a vásárló fizeti meg.

Ezzel egyébként semmiféle szabálytalanságot nem követnek el az üzemeltetők, viszont rávilágít egy igen komoly problémára, miszerint a kiszállítás olyan többletterhet jelent az éttermek számára, amit a profitból már nem tudnak kigazdálkodni.

Emellett az áfatartalmakban is jelentős a különbség, hiszen míg helyben fogyasztásnál ez mindössze 5%, kiszállításnál mintegy 27%, ami szintén bevételkiesést jelent – írja a G7.

Ugyanakkor vannak kivételek is, a nagy, nemzetközi gyorsétterem-láncoknak például még így is megéri bevállalni a felmerülő pluszköltségeket, éppen ezért nem tartják szükségesnek, hogy két étlappal dolgozzanak.