Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $
2022.11.28, hétfő

INFORMÁCIÓK

ÁRFOLYAM

Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

TOVÁBBI LAPOK

Donáth azt állítja, a környező országokhoz képest is drámaian rosszak a magyar adatok

Fotó: Donáth Anna Júlia, a Momentum képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Takács Petra

2022. szeptember 25. - 21:47

Donáth Anna megint vészjósló képet festett le Magyarország helyzetéről, és ezúttal a kormányt látja hibásnak.

Donáth Anna menetrend szerinti posztjában arról beszél, hogy kártyavárként omlik össze az illúziókból ácsolt látszatgazdaságunk. Mindezt igyekszik adatokkal is alátámasztani, miközben az ország legnagyobb része legutóbb is bizalmat szavazott a kormánynak, amiről kevés szó esik a baloldal részéről.

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

„A kormány szerint mindenki más a hibás az egyre csak mélyülő válságért Magyarországon. Kártyavárként omlik össze az illúziókból ácsolt látszatgazdaságuk. De szerintük ezért nem ők, hanem „Brüsszel”, a szankciók, a háború, na meg persze „a baloldal” a hibás. 12 év teljhatalmú kormányzás után.” – írta a hangos posztjában Donáth.

„Csak azt felejtik el, hogy aki tudni akarja az igazságot, az egyszerűen utánanézhet a tényeknek. És láthatja többek közt, hogy augusztusban havi szinten Magyarországon 9-szer gyorsabban emelkedtek az árak, mind Németországban, és 5-ször gyorsabban, mint Lengyelországban. Az éves infláció Magyarországon már a 20%-ot közelíti, miközben az eurózónában 9%!”

Donáth szerint az élelmiszerek majdhogynem háromszor annyiba kerülnek egy év alatt idehaza, mint az eurózónában. Hozzáteszi, a kenyér 66%-os drágulást mutat, mint 12 hónapja, addig szerinte ez az EU-ban 18%.

„Az élelmiszerek majd’ HÁROMSZOR annyit drágultak egy év alatt itthon, mint az eurózónában. A kenyér 66%-kal kerül többe, mint egy éve, az EU-ban 18%-kal. A környező országokhoz képest is drámaian rosszak a magyar adatok.”

„Az EU minden gazdasága jobban védte meg a lakosság jólétét az elmúlt évben, mint Magyarország. Az igazság a napnál is világosabb: a magyar kormány a felelős az ország egyre mélyülő megélhetési és gazdasági válságáért.”

„Igen, a háború és a szankciók az európai gazdaságnak is terhet jelentenek. De oka van annak, hogy Magyarországon ilyen drámai az összeomlás. Az ok: a magyar kormány rossz kormányzása. Ne hagyjuk magunkat megtéveszteni, és ne féljünk kimondani az igazságot. Hogyan lehetne megoldani az előttünk tornyosuló problémákat, ha még őszintén kimondani sem merjük őket?”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.