Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

Dobrev Klára: „sokak számára mi vagyunk a remény” 

Fotó: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormányának vezetõje beszédet mond a párt XII. kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2022. október 29-én. MTI/Máthé Zoltán
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. október 30. - 08:55

Az árnyékkormány vezetője úgy gondolja, hogy Magyarország nem köztársaság. 

„Sokak számára ma mi vagyunk a remény, hogy lesz még magyar köztársaság. A mi ambíciónk a reménynél több. Mi a megoldást hozzuk el” – írta Dobrev Klára a közösségi oldalára.  

A Demokratikus Koalíció és az árnyékkormánya azzal házal, hogy Magyarországon megszűnt a demokrácia, amikor 2010-ben beiktatták az első diktatúrát, majd utána a köztársaság is megszűnt. 

Azt persze nem tudjuk, hogy Dobrev Klára azt a köztársaságot hozná vissza, amelyben a nagyszülei olyan tevékenyen részt vettek, esetleg az egyel korábbit, a 133 naposat (amelyet aztán mindig követ egy 144-ik nap is), vagy azt, amelyben a férje szemeket lövetett ki 2006-ban, mindenesetre el kell mondanunk: a magyar köztársaság létezik. 

Az Alaptörvény, amelyet egy elég nagy felhatalmazással rendelkező pártszövetség alkotott meg, kimondja, hogy bár az ország neve Magyarország, az államformája köztársaság – még akkor is, ha a DK úgy gondolja, hogy ez nem így van. 

Persze, vissza lehet sírni azokat az időket, amikor még az ország neve Magyar Köztársaság volt, azonban nem szabad (nem szabadna) azokat az időket sem elfeledni, amelyek az előtt történtek. Volt egy pár év, párszáz. A „Magyarország” név ezt fejezi ki, az ezeréves folytonosságot. 

„Azért alakítottunk Árnyékkormányt, hogy alternatívát mutassunk és amikor eljön az ideje együtt egy európai, ránk vigyázó, felelős, okos országot teremtünk” – tette hozzá még Dobrev Klára. 

Mindezzel már csak egy igazi probléma van. A választók már elmondták a Dobrev-Gyurcsány-féle tömörülésről a véleményüket április 3-án, és az nem az volt, hogy újra őket szeretnék a kormányrúdnál látni.