Dollár
387,15 Ft
Euró
394,76 Ft
Font
467,55 Ft
Bitcoin
23,907 $

Deutsch Tamás nem finomkodott a DK képviselőjével az Országgyűlésben

Fotó: Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetõje felszólal az Európai Unió jövõjével kapcsolatosan képviselendõ magyar álláspontról szóló vitában az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 28-án. MTI/Bruzák Noémi
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. július 3. - 06:20

A politikus nem fogta vissza magát, amikor a Demokratikus Koalíciót kellett jellemeznie. 

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának a nevetője az Országgyűlésben szólalt fel, amelyet a közösségi oldalán meg is osztott. 

Soron kívül Orosz védelmi miniszter: az szíriai terroristák hamis videókat forgatnak civilekre mért orosz csapásokról

„A magyar baloldal az Európai Parlamentben nap nap után hátba támadja saját hazáját, itthon meg hisztizik, ha ezt valaki ki meri mondani” – írta hozzá. 

„Egyszer és mindenkorra felejtse már el ezt a DK-s hisztit. A DK az Európai Parlamentben négy képviselője által, nap nap után hátba támadja a saját hazáját – ezt mi néven nevezzük” – jelentette ki. 

Nem mondjuk azt, hogy hazaáruló, bár egy pontos definíciója lenne, ezt mi nem mondjuk. Ön pedig ezzel szemben folyamatosan azt mondja, hogy mi nem vagyunk demokratikusak” – tette hozzá. 

Egyszer és mindenkorra kikérem magamnak, hogy ön, mint egy posztkommunista párt tagja, akinek köze nincsen a demokráciához, miket számon kér és minket antidemokratának nevezzen. Ezt kikérem magamnak” – mondta.  

Hát azt tudom mondani, hogy ön tényleg bölcsödés volt, amikor azért küzdöttünk, hogy ebben az országban azt a sok sületlenséget szabadon el lehessen mondani, mint amit ön most itt elmondott a parlamentben” – jegyezte meg.