Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,515 $

Jelentősen csökkkent Elon Musk vagyona, bezuhantak a Tesla-részvények

Egy elemzői leminősítés eredményezte a hirtelen esést.

Fotó: Depositphotos
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Forbes jelentése szerint Elon Muskot komoly csapás érte, mivel a Tesla részvényei esésnek indultak, miután történt egy elemzői leminősítés, és megérkeztek a kisebb elektromosautó-gyártó versenytársak kissé kiábrándító negyedéves jelentései.

Miután Michael Tyndall, az HSBC elemzője eladási minősítéssel és 133 dolláros célárral kezdte meg a részvények leminősítését, a Tesla részvényeinek árfolyama csütörtökön 5,5 százalékkal 210 dollárra esett. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Tyndall leminősítése pedig egy újabb jele annak, hogy a befektetők is egyre óvatosabbak, ha a Tesla részvényeiről van szó, melyek már hónapok óta volatilisak voltak.

A leminősítés nem csupán Musk vagyonára nézve negatív esemény, hiszen épp egy olyan időszakban történt, amikor a Tesla egyébként is számos kihívással néz szembe, többek között a riválisok növekvő versenyével, a növekvő költségekkel és az ellátási lánc zavarával.

Ha mindez nem lenne elég, a Teslát világszerte szabályozó hatóságok vizsgálják a vállalat önvezető technológiája, valamint az annak alkalmazásával kapcsolatos aggályok miatt. A leminősítéssel pedig Musk, aki a Tesla részvényeinek mintegy 13 százalékát birtokolja, csütörtökön 8,7 milliárd dollárt veszített.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.