Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,612 $

Elsősorban a családokat és az időseket védi az élelmiszerárstop

Fotó: Twenty20

Takács Petra

2022. január 19. - 05:37

A kormány több termék esetén is megszabta, hogy mennyi lehet a maximum áruk. 

Az élelmiszerárak befagyasztása különösen az időseket és a gyermekes családokat védi – fogalmazott hétfői videóüzenetében az agrárminiszter.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

Nagy István szerint havonta több ezer forint megtakarítást jelenthet a magyar embereknek, hogy februártól az október közepi szintre csökken az étolaj, sertéscomb, csirkemell, csirkefarhát, a 2,8 százalékos tehéntej, a búzaliszt, és a kristálycukor ára. A kormány – mint mondta – korábban is beavatkozott, ha az emberek életét befolyásoló területen az árak elszabadultak. Példaként említette a rezsicsökkentést és a benzinár maximálását.

A baloldal ugyanakkor – tette hozzá – azonnal támadta az intézkedést, a reakciók “zsigeriek és kétszínűek”. Hasonló helyzetekben soha nem az emberek mellé álltak, hanem “még egyet csavartak a megszorításokon” – fogalmazott. A miniszter kiemelte, hogy a Gyurcsány-Bajnai korszakban 12 százalékról 25 százalékra nőtt az élelmiszerek áfája sok más megszorítás mellett, a nemzeti kormány viszont a legfontosabb élelmiszerek áfáját 5 százalékra csökkentette.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.