Clouds
21 Budapest
Dollár
359,70 Ft
Euró
388,26 Ft
Font
433,54 Ft
Bitcoin
23,487 $

Csak a multiknak jön jól az árstop a vásárlók és boltosok szerint

TÉMÁK:
#Élelmiszer #piac
Fotó: Unsplash/Max Ostwalt
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Megkérdezték a vásárlók és a boltosok véleményét az árstopról, szinte kivétel nélkül úgy nyilatkoztak, hogy ez az új változás csak a multinacionális vállalatok számára jön jól.

A Lehel téri piac húspultja előtt álló Gáspár Attila azt mondta, hogy a rögzített árak mindössze kampányfogás célját szolgálják. Hozzátette azt is, ha már beleszólnak az árakba, nem érti, hogy miért nem az olcsóbb húsok esetében tették ezt meg, hogy a szegényebbeket segítsék vele.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

Majd a csütörtöki kormányinfó után nem sokkal később, mintegy közkívánatra beemelték a csirkefarhátat is a fixáras termékek közé – derül ki a Népszava cikkéből. Egy terézvárosi húsbolt alkalmazottja pedig káromkodással fejezte ki véleményét arra vonatkozóan, hogy a bolt múlt év október 15-i árait kell majd alkalmaznia februártól három hónapon át.

Fogalma sincs, azon az októberi napon mennyiért árult, ha pedig sikerül is rájönnie a dokumentumai alapján, nem érti, hogy a vevői honnan tudnák azt leellenőrizni, hogy az előírt árakon árulja-e a termékeket.

Bár a nagyobb vállalatokat egyelőre nem kifejezetten érinti az árbefagyasztás, mivel a sertéscomb most olcsóbban kapható, mint tavaly októberben, például a Sparban akciósan 1100 forint kilója, az Aldiban pedig 1300 forint.

Orbán Viktor élőben reagált a baloldal kritikájára az élelmiszerárstop kapcsán

A piacokon 1300 és 2000 forint között van a comb kilója, vagyis az árusok többségének az árstop komoly veszteséget is jelenthet, hiszen a költségeik emelkednek, a vevők pedig egyre kevesebbet vásárolnak.