Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

Közel 60 év óta először történt ilyen halálos kimenetelű cápatámadás

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. február 16. - 16:33

A hatóságok jelentése szerint közel 60 év óta először történt halálos kimenetelű támadás, amelynek következtében egy úszó vesztette életét Sydney-ben.

A mentőket helyi idő szerint délután 16.35 körül hívták ki az incidens helyszínére, miután arról érkezett bejelentés, hogy súlyos sérüléseket szenvedett egy úszó cápatámadás következtében.

Soron kívül Nyerő Páros: pincsikutya jelzővel illette Bea Megyeri Csilláékat Hódi Pameláék kapcsán

Az adatok szerint ez volt az első halálos incidens 1963 óta az ausztráliai városban, az új-dél-walesi mentőszolgálat szóvivője pedig azt mondta, hogy a cápa által okozott brutális sérülések miatt sajnálatos módon nem tudták megmenteni az áldozatot.

Egyes szemtanúk szerint a búvárruhát viselő férfi a tengerben úszott, amikor egy hatalmas cápa függőleges irányból neki támadt. Kiáltást hallottak, ezért a hang irányába fordultak, ahol úgy tűnt, mintha egy „jókora autó landolt volna a vízen”, mivel egy másik szemtanú szerint a cápa akár 4,5 méteres is lehetett – jelentette a Sky News.

Új-Dél-Wales kormánya már több millió dollárt költött olyan technológiákra és eszközökre, amelyekkel a cápatámadásokat próbálják jelentős mértékben csökkenteni, ehhez 51 strandon helyeztek el hálókat, drónokat és cápafigyelő állomásokat, amelyek egy műholdon keresztül követik a nagy fehér cápák mozgását, és riasztást küldenek, ha megjelenik egy a láthatáron.