18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
434,48 Ft
Euró
424,37 Ft
Font
487,45 Ft
Bitcoin
19,261 $

A buffalói tömeggyilkos rasszista megjegyzésekkel firkálta tele fegyverét

Rendõrök a New York állambeli Buffalóban elkövetett lövöldözés helyszínén 2022. május 14-én. Legkevesebb tíz ember életét vesztette és hárman megsérültek, amikor egy golyóálló mellényt viselõ fegyveres tüzet nyitott egy szupermarketben. A hatóságok az elkövetõt õrizetbe vették. MTI/EPA/Brandon Watson
not image

Borbély Fanni

2022. május 17. - 17:54

Ha eddig bárkinek is kétsége lett volna afelől, hogy a tömeggyilkos támadása rasszista indíttatású volt, most itt a bizonyíték.

A 18 éves Payton Gendron 10 embert gyilkolt meg hidegvérrel egy buffalói élelmiszerboltban, most pedig nyilvánosságra kerültek azok a fotók, melyeken tisztán látszik, hogy a tömeggyilkos változatos rasszista üzeneteket firkált fegyverére.

Soron kívül Dancing with the Stars 3: így táncol Rubint Réka (videó)

Gendron egy Bushmaster XM-15 típusú félautomata fegyverrel támadt rá a buffalói Tops áruházban tartózkodókra, a fegyveren pedig fehér színnel firkált fel különböző rasszista megjegyzéseket, mint például az N-betűs szó, valamint:

“itt a jóvátétel”;

“Dylan Roof” (egy amerikai tömeggyilkos, aki a “fehér felsőbbrendűség” nevében meggyilkolt 9 afroamerikait)

“John Earnest” (a zsidó húsvét utolsó napján tüzet nyitott egy zsinagógában, ahol egy nőt megölt, három másikat pedig megsebesített)

“SYGAOWN” (a “Stop Your Genocide Against Our White Nations” mozaikszava, mely magyarul annyit tesz: “állítsátok meg a fehérek elleni népirtást”).

A buffalói tömeggyilkos ráadásul egy 180 oldalas kiáltványt is írt, mely nagyrészt egy olyan elborult narratíváról szólt, mely szerint a fehér emberek felsőbbrendűek, a színes bőrűek és a zsidók pedig csak a fehérek után következnek.