Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,82 Ft
Euró
378,82 Ft
Font
442,14 Ft
Bitcoin
44,198 $

Sokkoló árak: ennyibe kerül a lángos a Római-parton

A legdrágább helyen 1200 forintba kerül a sima lángos, bár a mellette lévő hagyományos büféknél már 1000 forint alá vitték az árat, míg a békásmegyeri piacon mindössze 550 forintot kérnek a finomságért.

Fotó: Lángost árulnak a mogyoródi Hungaroringen a Forma-1-es Magyar Nagydíj első és második szabadedzésének napján, 2014. július 25-én. MTI/Marjai János
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ahogy korábban megírtuk, kiemelkedő nemzeti értékké nyilvánították a lángost, ám az ára kapcsán már nem érkeztek ilyen jó hírek, mert nagyon úgy néz ki, hogy idén ismét drágul majd a nyári napok jolly jokere a Balatonon.

Az Infostart pedig arra volt kíváncsi, milyen árakra lehet számítani a budapestiek kedvelt pihenőhelyén, a Római-parton, ezért a lap munkatársai négy helyre látogattak el, ahol lángost is lehet kapni, ám különböző árazással találták szembe magukat. Soron kívül Orbán Viktor szakállal üzent Mikulás előtt, már készül (fotóval)

A legdrágább helyen 1200 forintba kerül a sima lángos, bár az említett étkezde inkább hamburgerekben utazik, míg a mellette lévő, immáron hagyományos büféknél 1000 forintért is hozzá lehet jutni.

A legolcsóbb az őslángososnál volt, ahol 980 forintba került a finomság, ám valószínűnek tűnik, hogy a marketing miatt vitték 1000 forint alá az árat, nem pedig a piaci szempontok alapján. Bár tény, hogy sokan voltak és ott volt a legnagyobb a kereslet a lángos iránt.

A lap munkatársai ellenőrzésként még a békásmegyeri piacra is ellátogattak, ahol már jóval pénztárcabarátabb árakkal lehet találkozni, mégsem hittek a szemüknek, amikor meglátták, hogy ott csak 550 forintot kell fizetni az egyik legkedveltebb strandételért.