Brit orvosok: néhány hétre vagyunk a rémálomszerű forgatókönyvtől

not image

Nagy Noel

2020. július 21. - 22:17

Nagy-Britannia legprominensebb orvosai arra figyelmeztetik az országot, és a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatot (NHS), ha a koronavírus második hulláma a szezonális influenzával egyszerre érkezik meg, az totális túlterhelheti az ellátórendszert.

Nagy-Britannia legprominensebb orvosai arra figyelmeztetik az országot és a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatot (NHS), ha a koronavírus második hulláma a szezonális influenzával egyszerre érkezik meg, az totálisan túlterhelheti az ellátórendszert.

Nem először, és valószínűleg nem is utoljára arra kéri szinte könyörögve a brit orvostársadalom a lakosságot, hogy ténylegesen nagyon figyeljenek oda a maszkviselésre, akármilyen nyilvános helyre is térnek be, ugyanis a megfelelő egészségügyi ellátás múlhat rajta.

Dr. Alison Pittard, az Intenzívgyógyszerészeti Intézet vezetője úgy fogalmazott, ha a koronavírus második hulláma megérkezik, és ez időben egybeesik a hagyományos influenzavírus-járvánnyal, akkor nagyon könnyen túlterhelheti az NHS-t az egekbe szökő esetszámokkal.

https://liner.hu/koronavirus-korulbelul-felezer-aktiv-fertozesi-gocpont-van-franciaorszagban/

„Az emberek azt hihetik, már túl vagyunk a COVID-on, ugyan minek viselnének akkor maszkot… A végétől viszont még messze vagyunk. Még mindig vannak betegek az intenzív osztályon. Ha a lakosság nem visel maszkot, és nem tartja a megfelelő távolságot, akkor oda térhetünk vissza, ahol év elején jártunk”

mondta Pittard a The Guardian-nek.

Carrie MacEwen professzor úgy véli, egyedül a lakosságban bízhatnak, hogy megértik a helyzet súlyát, és azt, hogy a vírus még nem szűnt meg, és ha visszatér, még nagyobb szenvedést okozhat, mint korábban. A brit Orvosi Kamara pedig egyenesen azt állította, hogy a koronavírus és az influenza egyszerre „pusztító hatással lehet az NHS-re nézve”.

A Kamara elnöke a kormányba is beleszállt, szerinte ugyanis megtévesztő üzenetekkel bombázták a lakosságot a maszkviselés kapcsán. A tömegközlekedési eszközökön, valamint újabban a boltokban, üzletekben ugyan kötelezővé tették a maszkviselést, ám az elnök úgy véli, ez kevés, mivel még mindig vannak helyek, ahol a távolságtartás lehetetlen, így a vírus terjedésének kockázata meglehetősen magas.

https://liner.hu/a-nemet-utan-most-egy-roman-husuzemben-is-lecsapott-a-koronavirus/