Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,035 $

13 és fél év börtönt kapott a brit férfi, aki kokaint szívott fel Escobar sírjáról

Fotó: Unsplash
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Azonban nem ez volt az egyetlen vád Semmens ellen, mivel a férfi a covid-járvány ideje alatt több társával együtt nagy mennyiségű kokaint csempészett az Egyesült Királyságba.

Börtönbüntetést kapott egy brit turista, Steven Semmens, aki korábban arról vált ismertté, hogy kokaint szippantott fel Pablo Escobar sírjáról, amely a kolumbiai Itaguiban található, a férfi barátai pedig meg is örökítették a történteket.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Mindez egy 200 fontos (körülbelül 90 ezer forintos) fogadás része volt, ugyanis a többiek azzal cukkolták Semmens-t, hogy úgysem meri bevállalni, aki addigra már eléggé ittas állapotban volt, így jókedvűen belement a dologba.

Majd a videó felkerült az internetre, és szélsebességgel terjedni kezdett, így a dolgok végül odáig fajultak, hogy a férfi teljesen megváltoztatta a külsejét, abban bízva, hogy a hatóságok így nem találják meg, s közben több halálos fenyegetést is kapott.

Ám a vádak szerint Semmens-nek ennél szorosabb kapcsolata is volt a kábítószerekkel, mivel a covid-járvány ideje alatt (2020 áprilisa és 2021 augusztusa között) több társával együtt nagy mennyiségű kokaint csempészett az Egyesült Királyságba, egészen pontosan Dél-Walesbe.

A Daily Mail szerint a rendőrség pár hónappal később fogta el és állította bíróság elé, ezt követően a swansea-i testület úgy határozott, hogy őt és négy társát 52 év börtönbüntetésre ítéli, ebből Semmens egymaga 13 és fél évet kapott.