Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

Black Friday: tarolt az Xbox Series X, az egyik legkelendőbb termék volt

Fotó: Unsplash/Billy Freeman
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy friss jelentéből derült ki, hogy az Xbox Series X a Nintendo Switchet és a PS5-öt is megelőzte az eladásokban, ezzel pedig az egyik legkelendőbb termék lett az akciós időszakban.

A Game Rant által szemlézett friss jelentés szerint a Microsoft Xbox Series X konzolja volt a Black Friday egyik legkelendőbb terméke: a többi műszaki cikket listázva azonnal kitűnt, hogy rengeteg fogyott a konzolból, ami arra utal, hogy az Xbox új erőre kapott és ismét az első helyre pályázik az eladásokban.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

Mint ismert, az év elején Japánban a Microsoft kilencedik generációs konzoljának eladásai még a PlayStation 5 eladásait is túlszárnyalták, ami igen jelentős fordulatot hozott ahhoz képest, hogy mekkora volt a különbség annak idején a PlayStation 4 és az Xbox One eladásai között.

Egyelőre azonban rejtély övezi a Microsoft legutóbbi elsöprő eladási sikerét, noha nagy eséllyel a közelgő karácsonynak van köze a dologhoz, illetve, hogy még mindig relatíve frissnek hat a konzol. De lehet köze az Activision Call of Duty: Modern Warfare 2 nemrégiben történt megjelenéséhez is, mely talán újra bevonzza a játékosokat.

A Black Friday műszaki cikkek tekintetében igen népszerű volt a vásárlók körében, az Xbox eladásai mellett ugyanis az egyik legkeresettebb termék a Call of Duty legújabb része volt. A listára felkerültek még drónok és Macbookok is, ám ennek ellenére az egyébként népszerű Nintendo Switch egyáltalán nem került fel.

Az Xbox kimagasló eladásaira visszatérve, valószínűleg az is közrejátszott az eladások megszaporodásában, hogy a Microsoft Xbox Game Pass szolgáltatása még mindig jobban teljesít, mint a Sony-é; a játékosok pedig nyilván szívesen kihasználják a szolgáltatás nyújtotta lehetőségeket a játékok kipróbálására.