Dollár
391,51 Ft
Euró
406,36 Ft
Font
470,74 Ft
Bitcoin
16,503 $

Biden a szövetségesek “szkepticizmusa” miatt oldotta fel a hírszerzési információk titkosítását

Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
not image

Borbély Fanni

2022. június 8. - 23:00

Az Egyesült Államok már a háború kezdete előtt figyelmeztetett a közelgő konfliktusra, ám a többség egyszerűen nem akarta elhinni, hogy kitörhet egy háború.

Avril Haines, az amerikai hírszerzés igazgatója egy hétfőn megtartott kiberbiztonsági konferencián osztotta meg a nyilvánossággal, hogy Joe Biden elnök azért adta ki az utasítást az orosz-ukrán háborút megelőző, február 24-e előtti hírszerzési információk titkosításának feloldására, mert az amerikai partnerek és a szövetségesek is végtelen szkepticizmussal fogadták az értesüléseket a közelgő háborúról.

Soron kívül Nagyot drágult a magyarok egyik kedvenc karácsonyi csemegéje is

Haines elárulta, amikor a hírszerzés elmagyarázta a döntéshozóknak a helyzetet, majd a döntéshozók elmentek a tárgyalópartnerekhez, azt tapasztalták, hogy senki nem akarta elhinni, hogy valós kockázata van annak, hogy Oroszország tényleg lerohanja Ukrajnát.

Miután mindenhol végtelen szkepticizmusba ütköztek, Biden visszatért a hírszerzéshez és kijelentette: “ki kell állnotok, és meg kell osztanotok mindent, amit csak tudtok, hogy ezzel biztosítsátok, hogy újra megpróbáljunk konstruktív beszélgetést folytatni arról, hogyan tervezzünk arra az esetre, ha Oroszország lerohanja Ukrajnát”.

Mint ismert, amikor Oroszország elkezdte felállítani az orosz-ukrán határon az orosz katonai állásokat, Biden utasítást adott arra, hogy fontos hírszerzési információkat hozzanak nyilvánosságra a közelgő invázióról, ezen információkat pedig mind a szövetségesekkel, mind pedig a médiával megosztották.

A CNN azt írja, alapvetően az volt a cél az információk nyilvánosságra hozatalával, hogy ily módon küzdjenek az orosz propaganda ellen, valamint hogy biztosítsák, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei egységes képet kapjanak az aktuális helyzetről.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.