18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
395,18 Ft
Euró
408,17 Ft
Font
473,67 Ft
Bitcoin
16,421 $

Begyógyszerezte, egy zacskóval megfojtotta, majd elásta élettársát

Fotó: Unsplash/MChe Lee

Takács Petra

2021. május 12. - 13:33

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta annak az 50 éves nő letartóztatásának fenntartását, akit a Kecskeméti Törvényszék aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 15 év fegyházbüntetésre ítélt, miután 2019-ben begyógyszerezte élettársát, majd megfojtotta egy zacskóval, ezután pedig elásta a kertben.

Az elsőfokú ítélet tényállása szerint a vádlott és a sértett 2019 nyarán élettársakként éltek Dávodon, egy bérelt házban. Viszonyuk ezen időszakra megromlott, és mindketten azt kívánták elérni, hogy a másik elhagyja az ingatlant. Egy összeszólalkozást követően közöttük tettlegességre került sor, mellyel összefüggésben a férfinak fájdalmai keletkeztek. Ennek megszüntetésére a vádlott felajánlotta gyógyszereit, ezekből a sértett feltehetőleg tévedésből nyugtatót is bevett, melynek hatására eszméletlen állapotba került.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

A vádlott ezt követően a lakóház lakhatási jogának megszerzése érdekében élettársa életét oly módon oltotta ki, hogy fejére kötözött egy nejlonzacskót, aki így megfulladt. A nő a sértettet a házhoz tartozó kertben hantolta el. Miután a sértettet a hozzátartozói és munkatársai keresni kezdték, a rendőri intézkedés során a vádlott beismerte cselekményét. Az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, mert ellenérdekű fellebbezések bejelentésére került sor.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a vádlott letartóztatása indokoltságának felülvizsgálata körében az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla felé indítványozta a letartóztatás további fenntartását, mert a nem jogerős elsőfokú ítéletben kiszabott szabadságvesztés hosszú tartamára figyelemmel a terhelttel szemben változatlanul fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye. Az ügyészség.hu azt írja, a kényszerintézkedés fenntartásáról és az elsőfokú ítélet ellen bejelentett fellebbezésekről az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.