Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,28 Ft
Euró
378,65 Ft
Font
441,65 Ft
Bitcoin
41,483 $

Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban: Schumacher Vanda is megérkezett

Schumacher Vanda is része a Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban című műsornak, sok más sztár mellett.

Fotó: RTL Magyarország/SajtóKlub
Kult

Takács Petra

Szerkesztő

Újabb 10 játékossal bővül Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban már így is impozáns névsora. A bizalom, a félelem, a taktika, a mentális hadviselés és a totális megtévesztés kegyetlen játéka november 20-án indul az RTL-en. A vadonatúj krimi-reality fő szabályairól is lehull a lepel – írja az RTL Magyarország.

22 híresség egy Tudor-stílusú kastélyba tart, hogy részt vegyen egy idegtépő megmérettetésen: túl kell élniük egy „gyilkosságsorozatot”, hogy megnyerhessék az akár 20 millió forintos fődíjat. A „gyilkosok” ráadásul a játékosok között bújnak meg: ők az Árulók, akik az éj leple alatt könyörtelenül végeznek Ártatlan társaikkal. Az Ártatlanok feladata leleplezni az Árulókat, illetve – ha gyanúba keverednek – meggyőzniük társaikat saját ártatlanságukról. Soron kívül Orbán Viktor egykor hivatásos, fizetett Mikulás is volt

A korábban már bejelentett 12 híresség mellé további 10 játékos csatlakozik: Nyáry Luca író, Tapasztó Orsi mentálhigiénés szakember, Görgényi Fruzsina színésznő, dr. Gyenesei Leila világbajnok öttusázó, Schumacher Vanda műsorvezető, Tóth Szabi zenész, Mohai Tamás színész, Visváder Tamás üzletember, Varga Ferenc taktikai tréner, Solti Ádám színész.

Ezek a műsor fő szabályai

A játék kezdetén mindenki ártatlanul érkezik a kastélyba, de ez nem marad sokáig így: a Játékmester (Árpa Attila) a Kiválasztó Ceremónián titokban kijelöli az Árulókat, akik elkezdenek vadászni a többiekre, az Ártatlanokra. Éjszakánként, miközben mindenki alszik, az Árulók döntése nyomán az Ártatlanok közül valaki örök álomra szenderül. Az életben maradtak – körükben az Árulókkal – másnap reggel szembesülnek azzal, hogy egy társuk távozott a játékból.

Az Áruló feladata, hogy elhitesse az Ártatlanokkal, hogy ő is Ártatlan – egészen a játék végig. Az Árulóknak tilos felfedniük magukat vagy Áruló társaikat az Ártatlan játékosok előtt. Az Ártatlanok feladata a nyomozás, egészen pontosan az, hogy leleplezzék a magukat Ártatlannak tettető Árulókat.

Előfordulhat, hogy egy Ártatlan lehetőséget kap arra, hogy csatlakozzon az Áruló(k)hoz. Ebben az esetben először el kell döntenie, hogy valóban szeretne-e Áruló lenni. Ha elfogadta a lehetőséget, a játékos már Áruló, és az Árulókra vonatkozó szabályok szerint kell játszania. Az Árulók száma is változhat különböző események hatására. Ilyen lehet a Száműzés, a Meghívás vagy a Zsarolás. Ha a játékban egy gyilkos marad, neki kötelező egy ártatlant megzsarolnia – ha az ártatlan erre nemet mond, akkor azonnal meghal.

A játékból kiesni csak két módon lehet: a Kerekasztal szertartás végén Száműzés által, vagy az Árulók áldozataként végezve. A nagy kérdés már csak az, hogy ki kerekedik felül: a kettős játékot űző gyilkosok, vagy az előlük menekülő ártatlanok? November 20-tól kiderül minden hétköznap és szombat este az RTL műsorán. A műsor epizódjai az RTL+ felületén is megtekinthetők.

Hiánypótló hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonyra a Nébih

Tudatos hűtőhasználattal érdemes küzdeni az élelmiszerpazarlás ellen.