Az Arsenal Xavit megkerülve kereste meg a játékos családját, hogy elhozza a Barcából

Jürgen Klopp, az FC Liverpool vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében játszott FC Liverpool-RB Leipzig visszavágó mérkõzés kezdete elõtt a Puskás Arénában 2021. március 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Borbély Fanni

2021. december 1. - 19:14

Nem gyakori, de most pontosan ez történt meg, a játékos pedig nem más, mint Ronald Araújo.

A játékosnak 2023-ban jár le a szerződése a klubbal, és ha meg akarják tartani, akkor minél előbb össze kell állítaniuk egy ajánlatot, amivel meghosszabbíthatnák szerződését, mielőtt még ingyen távozna a csapattól. Ha azonban mégsem sikerül meggyőzni a maradásról, a jövő nyár lesz az utolsó alkalom, amikor pénzt is láthatnak eladásából.

A Barca jelenlegi gazdasági helyzete azonban nem engedi meg, hogy nagyobb összeget kínáljanak fel a játékosnak, hogy maradásra bírják, viszont azt sem bírná el a klub, ha egyszerűen hagynák, hogy ingyen kisétáljon az ajtón, ahogyan ez megtörtént már Messivel, és akár meg is történhet Dembélével.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Az El Nacional értesülései szerint Joan Laporta még nem kezdte meg a tárgyalásokat a 22 éves játékossal, ami nem igazán tetszett ügynökének, hiszen a játékos már egyáltalán nem látja jövőjét a csapatban, ugyanis konkrétan ő keres a legrosszabbul, így érthető, hogy frusztrálja a megbecsülés hiánya.

Az a helyzet, hogy Araújo fantasztikusan játszik, és érthetetlen, hogy hogyan kereshet még 500 ezer eurónál is kevesebbet évente. A játékos kényelmetlen helyzete azonban nem maradt észrevétlen a futballvilágban, a Liverpool ugyanis szemet vetett az ifjú tehetségre.

Jürgen Klopp egyenesen rajong a játékosért, és szerinte tökéletesen passzolna az ő rendszerébe, azonban ahhoz, hogy átcsábíthassa a Barcától, fel is kell mutatnia valamit. Ami azt illeti, Klopp nem aprózza el, és több eszköze is van arra, hogy az átigazolásra motiválja a játékost: a pénz, és ígéret arra, hogy benne lesz a kezdőben.

A pénz pedig kulcsfontosságú szerepet tölt be a történetben, hiszen Klopp jóval magasabb fizetést kínálna a játékosnak: az El Nacional értesülései szerint a Liverpool akár 6 millió eurót is lerakhat majd az asztalra, hogy meggyőzzék a váltásról. Ilyen számokkal a Barca biztosan nem fog tudni versenyezni, ezzel együtt viszont Xavi projektje is erősen megkérdőjeleződik.