Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,937 $

Megérkeztek az androidos applikációk Windows 11-be

Az Egyesült Államokban élő felhasználók már kihasználhatják a Windows 11 azon speciális funkcióját, amely lehetővé teszi az androidos alkalmazások futtatását.

Microsoft
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Habár október 5. óta elérhető a Windows 11, az egyik legjobban várt funkciója még rejtve maradt a júzerek előtt, az androidos alkalmazások futtatásával kapcsolatban ugyanis még el kellett végezniük a szükséges finomhangolásokat.

Az EnGadget magazin értesülései szerint a Microsoft az Insider Preview programjának tagjai számára kiadott egy bétaverziót az operációs rendszerből, amelyben már telepíthető az Amazon AppStore, illetve támogatja az androidos programokat is. Soron kívül Kövesd élőben Szoboszlai szombat délutáni meccsét az angol bajnokságból

Első körben nagyjából 50 applikáció érhető el, többek között a Kindle, a Lords Mobile és a Lego Duplo World, viszont az elkövetkező hónapokban tovább fog bővülni a lista.

A redmondiak azt ígérik, hogy az androidos appok ugyanúgy működnek majd a Windows 11-en, mintha az oprendszer szerves részét képeznék. A bétaváltozat egyelőre csak az USA-ban érhető el azokon az eszközökön, amelyek az Intel, AMD és Qualcomm támogatott processzorait használják.

Megszavazták a kárpátaljai magyarok nyelvhasználati jogát visszaállító törvényt

Mostantól a magánkézben lévő iskolák és egyetemek az EU bármelyik hivatalos nyelvén oktathatnak.