Kínos hibákkal rajtolt el a Windows 11

Microsoft
not image

Kulcsár Péter

2021. október 6. - 14:16

Többek között a hálózati kapcsolat, így az internet sebessége is alacsonyabb lehet bizonyos driverek meghibásodása esetén.

A Windows 11 első stabil változatát bár sokan méltatták, a kritikák egy része jogosnak bizonyult, hiszen rengeteg kompatibilitási probléma adódott, amit csak driverek frissítésével lehet jó esetben orvosolni.

A legtöbb júzert érintő gond az lehet, hogy az Intel-féle Killer hálózati kártyák vezérlőszoftvere bizonyos körülmények között UDP-csomagokat dobálhat, ami teljesítménybeli gondokat okozhat a protokollt használó alkalmazásokban, például tovább tarthatnak a letöltések, lassabban működhetnek egyes VPN-szolgáltatások, laggolhatnak az online videojátékok – olvasható az Origo cikkében.

A másik gonddal a fejlesztők és rendszergazdák találkozhatnak, feltelepített Hyper-V, illetve Windows Hypervisor esetén ugyanis az Oracle VirtualBox nem tudja elindítani a virtuális számítógépeket.

A vietnami felhasználókat érintő Cốc Cốc böngésző is működésképtelennek bizonyulhat, ám ezt szintén helyre lehet állítani egy, az elkövetkező hetekben érkező patch segítségével.