Dollár
424,06 Ft
Euró
412,89 Ft
Font
461,74 Ft
Bitcoin
19,535 $

Álorvosok végezték el a szépészeti beavatkozásokat a horrorklinikán

Pixabay
not image

Kulcsár Péter

2021. június 11. - 12:49

Illegális úton hajtottak végre plasztikai műtéteket egy sebészeten, ahol olyan álorvosok dolgoztak, akiknek semmilyen szakmai képesítésük sem volt.

A Főtér információi szerint csütörtökön reggel Bukarestben és Románi 24 megyéjében összesen 45 helyszínen razziáztak a rendőrök az érintetteknél, hogy házkutatást tartsanak náluk.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

Mint később kiderült, a rajtaütés főszereplői egy bukaresti magán szépségklinika alkalmazottai, akik nem csupán a műintézmény bukaresti székhelyén, de az ország szinte egész területén a klinikával partnerségben álló más cégek – sajtóértesülések szerint akár fodrászatok – helyiségeiben is végeztek plasztikai sebészeti beavatkozásokat.

Mindezt törvénytelenül művelték, ugyanis nem feleltek meg a szakma gyakorlásához szükséges feltételeknek, és a cég könyvelésében sem szerepeltek a szépészeti beavatkozások, így adót is csaltak.

Lényegében tehát kamu orvosok vették kezelésbe a szépülni vágyó hölgyeket és férfiakat, akiknek fogalmuk sem volt arról, hogy valódi szakemberek helyett igazából nyerészkedni vágyó sarlatánok nyúltak hozzá testrészeikhez.

Az ügyészek adócsalás, pénzmosás, testi sértés, okirat-hamisítás és szakma jogtalan gyakorlása miatt indítottak büntetőeljárást több tucat gyanúsítottal szemben, akiknek jelenleg a kihallgatása zajlik.

Romániában korábban már több álsebész is lebukott, legutóbb 2019-ben történt hasonló incidens, amikor az olasz parkolóőrről, Matte Politiről derítették ki, hogy illegális sebészeti klinikát üzemeltet a fővárosban.