Állapotos buszsofőr mentette meg a diákok életét, mielőtt lángba borult a busz

Fotó: Unsplash/Marcelo Cidrack
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A terhes nőt most hősként ünneplik, hiszen pillanatokkal a tűz előtt sikeresen kimentette az összes diákot az iskolabuszról.

A New York Post jelentése szerint hősként ünnepelnek egy terhes milwaukee-i iskolabuszsofőrt, aki több tucat gyermeket evakuált a buszról, mindössze néhány másodperccel azelőtt, hogy lángba borult volna. Imunek Williams szerdán a Milwaukee Academy of Science felé tartott, 37 diákkal a buszon.

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

Hirtelen azonban, alig egy kilométerre az iskolától egy furcsa szagot kezdett érezni:
„Csak azt hittem, hogy ez normális füst, ami egy másik autóból jön, mert mindig füstszagot vagy furcsa szagokat érzek. De aztán ahogy mentem tovább, s szag és a füst is egyre sűrűbb lett.”

Fontolóra vette ugyan, hogy figyelmen kívül hagyja a dolgot, mivel akkor már csak pillanatokra voltak az iskolától, ehelyett azonban meghozta azt a döntést, mely később életmentőnek bizonyult: félreállt a busszal, majd azonnal arra utasította a gyermekeket, hogy szálljanak le:

„Csak azt mondtam a gyerekeknek, hogy szálljunk le. Kiürítettem a buszt, meggyőződtem róla, hogy mindenki leszállt, és felsorakoztattam őket egy kapuhoz. Amint leszálltunk a buszról, megfordultam, és a busz… lángokban állt.”

A tűz után Williamst egy helyi kórházba vitték, hogy megvizsgálják, hiszen a nő állapotos, és augusztusra várja kisbabáját. Szerencsére sem neki, sem a babának, sem pedig a diákoknak nem esett baja.