Agyonlőtte terhes feleségét egy arizonai férfi, majd önmagával is végzett

Fotó: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Chandler városában történt az az incidens, amelynek során állapotos feleségét gyilkolta meg egy 38 éves férfi, aki tette elkövetése után öngyilkos lett.

A helyi rendőrség közölte, miszerint május 31-én, hajnali 1 óra körül egy ittas férfi hívta a 911-et, hogy segítséget kérjen a sérült feleségének, azonban nem igazán volt együttműködő, a címét sem volt hajlandó megadni.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

Ezt követően a rokonok is értesítették a hatóságokat, attól tartva, hogy a 41 éves Katherine Holmberggel történt valami, így nem sokkal később egyenruhások érkeztek a házaspár otthonához, az arizonai Chandler városába.

Ekkor a férj, a 38 éves Kevin Holmberg lépett ki a bejárati ajtón, lőfegyverrel a kezében, majd fejbe lőtte magát. A lakásban holtan, a testén lőtt sebbel találtak rá a feleségre, aki állapotos volt, később pedig megerősítették, hogy a pár két tagja és a baba is életét vesztette – közölte a Newsweek.

A Gun Violence Archive (Fegyveres Erőszak Archívum) adatbázisa szerint idén január elseje óta nyolc gyilkosság vagy öngyilkosság történt Arizonában, ezek közül három eset májusban, továbbá 294, gyilkossággal vagy öngyilkossággal kapcsolatos incidenst jelentettek 5 hónap alatt az USA-ban.

Az adatokból az is kiderült, hogy 2022-ben 670 olyan eset történt, amelynek során lőfegyvert használtak gyilkosság vagy öngyilkosság elkövetéséhez, szemben a 2021-ben regisztrált 594-gyel vagy a 2020-as 570-el.

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.