Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,75 Ft
Euró
392,91 Ft
Font
458,22 Ft
Bitcoin
64,425 $

100 éve nem látott gazdasági visszaesés is jöhet

A globális gazdaságnak akár két évre is szüksége lehet, hogy felépüljön a koronavírus-járvány okozta sokkból, számolt be róla az OECD.

Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

A globális gazdaságnak akár két évre is szüksége lehet, hogy felépüljön a koronavírus-járvány okozta sokkból, számolt be róla az OECD.

Az eddig is teljesen egyértelmű volt, hogy a koronavírus-járvány felbukkanása negatív hatást gyakorolt a világ gazdaságára, most azonban már számszerűsíteni is lehet azt, mennyi időbe telhet, amíg a gazdaság újra magára talál a járvány miatti leállások okozta sokkból. A 37 országot tömörítő Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) jóslata szerint ez az idő akár a két évet is elérheti. Soron kívül Németh Krisztián visszaemlékezett a Liverpoolban töltött időszakára, Szoboszlairól is beszélt

Legutóbbi globális kitekintésükben a kormányközi testület arra figyelmeztet, hogy a koronavírus-járvány az elmúlt közel egy évszázad legnagyobb gazdasági visszaesését okozta, és ezen felül jelentős károkat okozott az emberek egészségében, munkahelyeiben és szimplán a jólétében is.

A jelentés két forgatókönyvet határozott meg a globális gazdaság számára, melyek a következőképpen festenek:

Az egyik forgatókönyv szerint még az idei év vége előtt megérkezik a járvány második hulláma, ebben az esetben az OECD számításai szerint a a világgazdasági kibocsátás akár 7.6%-os visszaesést is produkálhat, ami 2021-re 2.8 százalékig javulhatna.

A másik, szerencsésebb kimenetelű forgatókönyv esetében a járvány második hulláma elkerül minket, ha pedig ez megvalósul, akkor a gazdasági aktivitás csökkenése 2020-ban 7.7% helyett „csak” 6% körülire lesz tehető.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/ferenc-papa-az-emberek-fontosabbak-mint-a-gazdasag/

Károly király egészségi állapota miatt a legrosszabbra készülnek a palotában

Sajtóértesülések szerint III. Károly király nincs jól, a palotában pedig már készülnek a legrosszabb forgatókönyvre.