Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

A PSG sürgeti Lionel Messit – továbbra sem tudni, marad-e Párizsban a világbajnok

Buenos Aires, 2022. december 20. Lionel Messi argentin csapatkapitány kezében a bajnoki trófeával, miután a válogatott játékosaival megérkezett a Buenos Aires-i Ezeiza repülõtérre 2022. december 20-án. Argentína két nappal korábban 4-2-re gyõzött a katari labdarúgó-világbajnokság döntõjében játszott Argentína-Franciaország mérkõzés 3-3-as hosszabbítása utáni tizenegyes-párbajban. MTI/EPA/EFE/Raul Martinez
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Messi korábban elmondta, a katari világbajnokság után dönt a folytatásról.

A 35 éves argentin klasszisnak a szezon végén jár le a szerződése a PSG-nél, a klubvezetők pedig egyre türelmetlenebbek a hosszabbítást illetően – számolt be róla a 90min.com.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Messi és képviselői ugyanakkor korábban is közölték, hogy nem akarnak elhamarkodott választ adni, tavaly év végén pedig azt ígérték, hogy a világbajnokság után születik döntés. Ám ez eddig még nem történt meg.

Sajtóhírek szerint a felek előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, a klub célja, hogy érvényesítsék az argentin szerződésében szereplő opciót, mely szerint további egy évvel hosszabbítanák meg a kontraktust.

Jelenleg erre van a legnagyobb esély, arra már jóval kevesebb, hogy Messi visszatér Barcelonába, vagy esetleg az amerikai bajnokságba szerződik, azon belül is az Inter Miami csapatához.

Messi előző, felejthető szezonja után még kevés esély tűnt a párizsi hosszabbításra, a mostaniban azonban jelentősen feljavult a teljesítménye, a PSG számára pedig nehezen pótolható veszteség lenne, ha mégis a távozás mellett döntene.