A járvány fizikailag és lelkileg is alaposan megtépázta az Újpest FC-t

not image

A T-800-as

2020. november 22. - 01:22

Újpesten sem vállalnak felesleges kockázatot a koronavírus miatt, így még mindig kivár a szakmai stáb, nem erőltetik a visszatérést.

Újpesten sem vállalnak felesleges kockázatot a koronavírus miatt, így még mindig kivár a szakmai stáb, nem erőltetik a visszatérést.

Az Újpest FC vezetői és a szakmai stáb tagjai nem siettetik a koronavírusos megbetegedésen átesett labdarúgók visszatérését. A fővárosi klub honlapjának beszámolója szerint az edzőpályára már szinte mindenki visszatért, de a járvány fizikailag és lelkileg is alaposan megtépázta a csapatot, ezért nem egyszerű visszatérni a megszokott ritmusba. A kereten belül egyénenként változó volt a megbetegedés súlyossága, egyeseknek komolyabb tüneteik voltak, ágynak estek, de akadtak olyanok is, akik tünetmentesen töltötték az elszigeteltség időszakát.

Volt, aki 10-14 nap alatt panaszmentessé vált, ám van olyan, aki jelenleg is komolyabb tünetekkel otthon tartózkodik. Az újpestiek az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában rendkívül tartalékos összeállításban 4-0-ra kikaptak házigazdaként az MTK-tól, mert utóbbi nem egyezett bele a bajnoki meccs elhalasztásába.

A következő körben a Diósgyőr sem járult hozzá az Újpest elleni találkozó elnapolásához, és mivel a fővárosiak nem utaztak el Miskolcra, ellenfelük kapta a három pontot. Vasárnap a ZTE-t fogadta volna az Újpest, ám a zalaegerszegiek beleegyeztek a halasztásba, így ezt a meccset december 23-án pótolják.

A klub honlapja emlékeztet: a játékosok csak panaszmentesen, egymást követő két negatív teszteredmény birtokában, legalább tíz nap karantént követően jelentkezhetnek az alapos orvosi vizsgálatokra – amelyek kötelezőek a visszatérésükhöz – addig semmiféle fizikai tevékenységet nem végezhetnek.

Amennyiben az állapotfelmérő teszteken, a laborvizsgálatok és a mellkasröntgen során, illetve a komplex kardiológiai kivizsgáláson is mindent rendben találnak, akkor lehet elkezdeni az edzésmunkát, de annak intenzitását fokozatosan kell növelni, folyamatos és szigorú ellenőrzés mellett.

A hírek szerint az Arsenal már a fizetési módon dolgozik Szoboszlai kapcsán

A terhelhetőség és az erőállapot javulása mellett, ennyi kihagyás és ilyen betegség után fokozott a sérülésveszély, ezt is figyelembe kell venni a visszatérésnél.

“A betegség utáni visszatérést és erőállapot visszaállítását nem lehet, és nem is szabad siettetni” – írják az újpestiek, akik jövő pénteken a Paksi FC-t fogadják az élvonalban.