Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,84 Ft
Euró
379,82 Ft
Font
442,77 Ft
Bitcoin
42,092 $

Megdöbbentő eset: 60 háztartási eszközt operáltak ki egy indiai férfi gyomrából

A beavatkozás három órán át tartott, de sikeres volt, ugyanakkor a beteg továbbra sincs túl a nehezén.

Fotó: Unsplash
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Két éven át küzdött gyomorfájással egy indiai férfi, ám az egyre súlyosbodó hasi panaszai és a magas láza miatt végül kórházba ment. Az orvosok megvizsgálták, a röntgenfelvételek alapján pedig kiderült, mi a probléma forrása, ami mindenkit megdöbbentett.

Ugyanis a 35 éves Kuldeep Singh gyomrában különféle háztartási eszközöket (lakatokat, láncokat, csavarokat, fülhallgatókat, biztosítótűket, mágneseket, inggombokat, cipzárakat és más egyebeket) találtak.

A férfit azonnal megműtötték, amelynek során körülbelül 60 darab tárgyat operáltak ki a gyomrából. Egyik orvosa szerint mivel éles tárgyakat is lenyelt, súlyos sebek keletkeztek a gyomrában, így minden bizonnyal ez is hozzájárult a növekvő fájdalmaihoz.

Elmondása szerint a beavatkozás három órán át tartott, de sikeres volt, ugyanakkor a beteg továbbra sincs túl a nehezén. Hozzátette, lélegeztetőgépen tartják, és az állapota kritikus – derül ki a New York Post beszámolójából.

De arra is fény derült, hogy a férfinél Pica-t diagnosztizáltak, egy olyan mentális betegséget, amelyben az érintett kényszeresen lenyel olyan tárgyakat, amelyek nem ételek. A beteg hozzátartozói állítólag nem tudtak a problémáról.

A portál megjegyezte, a betegség a leggyakoribb a kisgyermekek, a terhes nők és a pszichiátriai rendellenességekben, különösen az autizmus spektrumzavarban, értelmi fogyatékosságban vagy skizofréniában szenvedők körében.