Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

2400 fölé emelkedett az afganisztáni földrengés halálos áldozatainak száma

Meredeken emelkedett a természeti katasztrófa következtében elhunytak száma.

Fotó: MTI/AP/Omid Haqjoo
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian a tálibok közlése nyomán számolt be arról, hogy a szombati, Herát közelében történt 6,3-as erősségű földrengés halálos áldozatainak száma meghaladta a 2400 főt, további több mint 10 ezer ember megsérült, s több száz lakóház semmisült meg.

A tálibok közlése szerint a mentőcsapatok hétfőn is folytatták a túlélők keresését a romok között, a kormány szóvivője szerint pedig idővel jóval magasabb lehet a halálos áldozatok száma, mivel rengeteg ember lehet még a romok alatt.

A szombati 6,3-as erősségű földrengést további 8 utórengés követte, s a Heráttól mintegy 30 kilométerre fekvő, nehezen megközelíthető területeket rázott meg, lakóházakat tett a földdel egyenlővé, miközben a pánikba esett lakosok az utcákra menekültek.

Egy helyi tisztviselő közlése szerint:

„Zindah Janban tizenkét, Ghoryan körzetben pedig hat falu vált teljesen rommá. Arra számítunk, hogy a halálos áldozatok száma emelkedni fog, és jelenleg is folynak az erőfeszítések az emberek elszállítására. A mentőcsapatok Helmandból és Kandaharból érkeztek Herátba.”

Rámutatott továbbá, hogy a túlélők számára jelenleg szó szerint semmi sincs a környéken a pusztítás nyomán, így sürgősen élelmiszerre, ruhára, sátrakra és gyógyszerekre van szükségük. Hangsúlyozta, a földrengés nagyon távoli és szegény területeket sújtott, az ott lakók közül pedig sokan menekültek, akik csak most érkeztek vissza Iránból és Pakisztánból.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.