Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,25 Ft
Euró
391,84 Ft
Font
458,56 Ft
Bitcoin
61,993 $

2025-től három szabadstrand nyílik a Szajnán

A folyóban 1923 óta tilos fürdeni, de évtizedekre nyúlnak vissza az ennek megváltoztatására irányuló kísérletek.

Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az MTI számolt be róla korábban, hogy a nagyobb esőzések után jelentősen romlott a Szajna vízminősége, ezért úgy döntöttek, hogy nem rendezik meg a nyíltvízi úszók világkupa-küzdelmeinek párizsi állomását.

Megjegyezték, hogy a folyóban 1923 óta tilos fürdeni, de évtizedekre nyúlnak vissza az ennek megváltoztatására irányuló kísérletek, és a terv szerint egy 80 milliárd eurós beruházás által a jövő évi ötkarikás játékokra ebből már nem lehet probléma. Soron kívül Bőnyi iskolai késelés: a megkéselt lány túl van az életveszélyen

Mindemellett egy olyan hír is napvilágot látott, miszerint száz évvel a tilalom után, végre ismét annyira tiszta lett a Szajna, hogy fürödni lehet benne. Egyúttal fontos kiemelni, hogy a folyóba tervezett szabadstrandok csak két év múlva nyílnak majd meg a nagyközönség számára.

A francia főváros az elmúlt években egy korábbi kezdeményezést felgyorsítva pénzt és energiát nem kímélve dolgozott azon, hogy kipucolják a koszos folyót, de az olimpiára kapott források tették lehetővé ezt a fejlesztést – írta a Telex.

„A tervek szerint 2024-ben három versenyszámot is a folyó vizében fognak megrendezni – már ha nem esik túl sok eső. Utána pedig a játékok egyik örökségeként 2025-től három fürdőhely is várja majd a párizsiakat és a turistákat”

– tették hozzá.