Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,06 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
458,20 Ft
Bitcoin
62,420 $

1950-es melegrekord dőlt meg Budapesten karácsonykor

Újabb nagy melegrekord dőlt meg Budapesten, ami szintén azt mutatja, hogy a globális felmelegedés igencsak jelen van az életünkben.

Fotó: Az Advent Bazilika vásár az ünnepélyes megnyitó estéjén a Szent István-bazilika előtti téren 2023. december 3-án. MTI/Kovács Attila
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Alig pár óra választott el idén bennünket attól, hogy fehér karácsonyunk legyen, de így is örülhettünk, mert december 23-án szakadt a hó. Hosszú évek óta nem volt példa hasonlóra, ám valamiért az égiek megint úgy időzítettek, hogy december 24. hómentes legyen, legalábbis Magyarország legtöbb területén.

Azóta csak melegebb van, és legutóbb egy olyan rekord dőlt meg, ami évtizedek óta tartotta magát.1950-ben Budapesten ugyanis 6,5°C-ot mértek, míg ugyanezen a napon 2023-ban Újpesten 6,6°C-ot. Ezzel megdőlt a régi rekord, még ha kevéssel is. Az OMSZ arról is beszámolt, hogy hétfőn az átlagosnál melegebb, tavaszias karácsonyban volt részünk, melynek ideje alatt megdőlt a legmagasabb minimum-hőmérséklet rekordja. Soron kívül Késes támadás történt a bőnyi általános iskolában, egy fiatal lány szúrt

Egy év alatt megduplázódott a kanyarós megbetegedések száma

Kutatók mutattak rá egy riasztó tendenciára: globálisan megfigyelhető volt, hogy egy év leforgása alatt szinte megduplázódott a kanyarós megbetegedések száma.