1,7 millió forintot csalt ki áldozataiból az egyik társkereső oldalon leendő párjaira vadászó nő

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021.április.22 - 22:49

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt emeltek vádat egy visszaeső nővel szemben, aki internetes társkereső portálokon ismerkedett meg áldozataival, akiket jelentős pénzekkel lopott meg.

Az ugyeszseg.hu szerint a kecskeméti nő röviddel egy korábbi, szintén csalás miatt kiszabott börtönbüntetésből szabadulva, 2016 decembere és 2017 márciusa között internetes társkereső oldalon hat férfival ismerkedett meg.

A munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkező, anyagi gondokkal küzdő vádlott az interneten folytatott beszélgetések során hamarosan a sértettek bizalmába férkőzött anélkül, hogy személyesen találkoztak volna. Egyiküknek valótlanul azt állította, hogy jelzálogkölcsönt intéz az ingatlanára és banki ügyintézésre, földhivatali bejegyzésre, ügyvédi költségre, sőt, még rendőrségi bírságra is hivatkozva apránként összesen több mint 1,2 millió forintot csalt ki.

Másik áldozatával néhány beszélgetést követően közölte, hogy a férjét az ingatlanukból ki szeretné vásárolni, ezért előtörlesztésre, biztosításra, közjegyzőre, értékbecslésre 335 ezer forintot kért kölcsön.

Előfordult, hogy egy heti ismeretség után vízvezeték cserére, egy másik férfitól pedig gyógyszerre és gyermekének szülinapi ajándékra kért pénzt. A megtévesztett partnerek a kicsalt összegeket a nő bankszámlájára utalták át.

A vádlott a kicsalt összegeket felélte és tartozásait a sértettek többszöri kérése ellenére nem fizette vissza. Arra reális lehetősége sem volt, mivel ebben az időszakban már több személynek tartozott. Alig négy hónap leforgása alatt hat férfinak összesen több mint 1,7 millió forint kárt okozott, amely nem térült meg.

Az ügyészség a különös visszaeső nőt üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja. A jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő vádlott ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.