Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,959 $

130 milliárd forintból fejleszthetik idén a magyar haderőt

Komoly megállapodást kötött Magyarország a haderő fejlesztésére, így összesen 348,5 millió euró érkezhet a hadsereg eszközeinek felújítására.

Szolnok, 2020. december 18. Új Zlin repülőgépek az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison 2020. december 18-án. Megérkezett négy új Zlin repülő, ezzel teljessé vált a magyar honvédség Zlin kiképző, futár és felderítő repülőgépflottája, és az ugyancsak a haderő-fejlesztési program részeként vásárolt Airbus H-145 helikopterek többsége is megérkezett - jelentette be a honvédség légierő-szemlélője a bázison tartott sajtóeseményen. MTI/Mészáros János
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az ECN és a GIEK által nyújtott exporthitel finanszírozás a Zrínyi Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében megvalósuló harci-védelmi fejlesztést teszi lehetővé – írta az ATV hírportál.

A pénzügyi forrás a 410 millió eurós NASAMS szerződéshez kapcsolódik, melyet hazánk a Norvég Kongsberg Defence & Aerospace AS szállítóval 2020 novemberében kötött meg. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

A haderő speciális beszerzésének 85 százalékát az exporthitel igénybevétele fedezi, ami az állam számára rendkívül előnyös, nagyjából megegyezik a devizakötvény-kibocsátás feltételeivel.

A hitel futamideje a teljes összeg lehívásától számított nyolc és fél év – ennyi ideje lesz kifizetni Magyarországnak a felvett kölcsönt.

A finanszírozási mód illeszkedik az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) stratégiájába, ami további kedvező faktorként értékelhető.

Mindez egyrészt hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország több lábon álljon hitelfelvételek tekintetében, másrészt az ügylettel meghosszabbodik az államadósság hátralévő átlagos futamideje is.

A CATL legújabb fejlesztése új szintre emelheti az elektromosautó-ipart

A Debrecenben gyárat építő kínai vállalat olyan platform kifejlesztését jelentette be, amely több szempontból is hasznára válhat az elektromos autózásnak.