Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,715 $

1000 százalékkal ugrottak meg a jegyárak Messi első mérkőzéseire

Magabiztosan kijelenthetjük, hogy Lionel Messi a legjobb, ami valaha történt az amerikai focival.

...svg content...Fotó: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Nincs kétség afelől, hogy az Inter Miami, mely négy év után is mindössze 41 százalékos rendes szezonbeli győzelmi aránnyal rendelkezik, még soha nem volt ennyire népszerű: ennek oka pedig egyetlen ember, az argentin klasszis, Lionel Messi.

Mostanra elmondhatjuk, hogy az Egyesült Államok Messi-lázban ég, mióta bejelentették, hogy a játékos az Inter Miami csapatában folytatja profi pályafutását, és már debütálása is olyan nagy hatással bírt az amerikai focira, hogy pillanatok alatt elkapkodták az összes jegyet első mérkőzéseire. Ami nem is olyan meglepő, hiszen még a kommentátorok is megőrülnek az argentin klasszis parádés teljesítményétől: Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

David Beckham, az Inter Miami társtulajdonosa az Adidas sajtótájékoztatóján Lionel Messi debütálásának előestéjén ezt megerősítve kijelentette:

„A futball jövője Amerikában nagyon fényes. Láttam a növekedését az elmúlt 10-15 évben … Egy olyan valakit, mint Messi nem csak az Inter Miamiba, hanem az MLS-be, Amerikába hozni, nagyon sokat jelent. Nemcsak a latin-amerikaiak, hiszen az egész világ szeme Miamira szegeződik.”

Messi puszta jelenléte is egy áldás az MLS számára

Amikor berobbant a hír, amire senki sem számított, miszerint a futballvilág valaha volt legnagyobb tehetsége az Inter Miamihoz igazol, a klub globális népszerűsége is egészen megdöbbentő magasságokba emelkedett, ezt bizonyítja az is, hogy a klub Google-keresései például 1200 százalékkal (!) nőttek.

Gene Cook, az eBay globális gyűjteményekért felelős alelnöke eközben arról számolt be, hogy amikor Messi bejelentette átigazolását, a gyűjteményekre, a gyűjtőkártyákra és emléktárgyakra irányuló keresések a következő napon több mint 75 százalékkal ugrottak meg az eBayen, világszerte.

Messi első miami meccseire a jegyárak a másodlagos piacon több mint 1000 százalékkal (!) drágultak: július 20-án, Messi debütálásának előestéjén a TicketSmarter szerint a Liga MX-es Cruz Azul elleni Liga Kupa-mérkőzésre az átlagos jegyár 712 dollár (252 ezer forint) volt.

A Fanatics digitális sportplatform és az MLS e-kereskedelmi partnere szerint mióta felröppent a hír, hogy Messi az Inter Miamihoz érkezik, több klubhoz köthető árucikket adtak el, mint az előző, 2023-as év teljes egészében együttvéve.

Minden rekordot megdönt az argentin klasszis

Sőt: a Fanatics által megerősített Messi-mezeladások első 24 órája volt a legjobb 24 óra a csapatot váltó játékosok közül minden sportágban, megelőzve Cristiano Ronaldót, aki 2021-ben csatlakozott a Manchester Unitedhez, Tom Bradyt, aki 2020-ban csatlakozott a Tampa Bay Buccaneershez, és LeBron Jamest, aki 2018-ban csatlakozott a Los Angeles Lakershez.

A 36 éves klasszis számára, aki profi pályafutása során egy tucat bajnoki címet, négy UEFA Bajnokok Ligája-trófeát, valamint Argentína világbajnoki és Copa America-trófeáit is bezsebelte, és tulajdonképpen mindent megnyert, amit csak lehet a labdarúgásban – és még többet is –, úgy tűnik, tényleg semmi sem lehetetlen.