Clouds
21 Budapest
Dollár
359,72 Ft
Euró
388,30 Ft
Font
433,51 Ft
Bitcoin
23,455 $

Újabb információk érkeztek a Xiaomi 13 és 13 Pro mobilokról

TÉMÁK:
#Xiaomi
Fotó: Xiaomi / Illusztráció
Mobil

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Néhány héttel a bemutató előtt a két készülék szinte minden részlete ismertté vált a nagyvilág előtt.

A Xiaomi 13 érkezése a várakozások szerint november közepére tehető, ám amíg a kínai gyártó új okostelefonjainak hivatalos bemutatójára várunk, kiszivárgott információk tömkelege tűnik fel az interneten, amelyek minden fontos részletre rávilágítanak.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

A Digital Chat Station legutóbbi információi például arról szólnak, hogy a Xiaomi 13 és 13 Pro az elődöknél is vékonyabb kávával rendelkezik majd, ráadásul a két okostelefon egyaránt ívelt szélű OLED-panelt kap majd. Mindez azt is jelenti, hogy a Xiaomi nem követi ugyanazt az utat, mint más gyártók, vagyis nem tér vissza a lapos képernyők használatához, és megtartja a kijelző széleinek hagyományos görbületét.

A várakozások szerint a Xiaomi 13 6,26, míg a Xiaomi 13 Pro 6,7 colos kijelzővel mutatkozik majd be a hivatalos eseményen. A kijelzők felbontása előbbi esetében 1,5K, utóbbinál pedig Quad HD+ lehet, és érkezhet a 120 Hz-es képfrissítés is, az azonban nem világos, hogy a panelek LTPO, azaz változó képfrissítési frekvenciával felszereltek lesznek-e.

Az új csúcsmobilok a Qualcomm második-generációs Snapdragon 8-as lapkáját kaphatják meg, a RAM mennyiségéről azonban egyelőre nem érkeztek megbízható hírek. Szintén kérdőjeles még a Xioami 13 akkumulátorkapacitása is, ám azt már tudhatjuk, hogy a 13 Pro jó eséllyel egy 4820 mAh-s egységet kap a gyártótól, amely a 120W-os gyorstöltést is támogathatja. Természetesen adott lesz a vezeték nélküli töltés lehetősége is, itt a teljesítmény 50W-ban korlátozódhat.

Amennyiben a korábbi hírek igaznak bizonyulnak, úgy mindkét készülék az Android 13-ra épülő MIUI 14-gyel a fedélzetén mutatkozhat be.