Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
67,142 $

Megvan Magyarország új kormányszóvivője, Orbán Viktor kérte fel

Miután Szentkirályi Alexandra Budapest vezetésért küzd, értelemszerűen nem folytathatja a korábbi munkáját.

Fotó: Facebook/Vitályos Eszter
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandrának komoly tervei vannak Budapesttel, legutóbb például a dugó kellős közepéből üzent Karácsony Gergelynek, aki nem hajlandó lemondani a főváros vezetéséről. Sőt, már Vitézy Dávid is játékban van, ők hárman lehetnek azok, akik eldöntik egymás között a kérdést a főpolgármesteri választásokon.

Orbán Viktor miniszterelnök és a többi miniszter is támogatja Szentkirályit, aki többek között egy sokkal inkább élhető Budapestet ígért, kezdve a közlekedés helyreállításával. Ezelőtt kormányszóvivőkét dolgozott a kormányban Szentkirályi, és már azt is tudni, ki lép a helyére, aki ugyancsak egy női politikus. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

„Továbbra is a haza szolgálatában Nagy megtiszteltetés ért a napokban, ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök úr felkért, hogy vállaljam el a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság vezetését, egyúttal pedig a kormányszóvivői feladatok ellátását is.” – írta a posztjában a Facebook oldalán Vitályos Eszter, miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár és országgyűlési képviselő.

Köszönet Csák Jánosnak

A megtisztelő felkérést természetesen elfogadta, amivel egy új karrier kezdődik meg számára, mely minden eddiginél fontosabb. „A megtisztelő felkérést elfogadtam, ami azt is jelenti, hogy miniszterhelyettesi megbízatásom véget ért a Kulturális és Innovációs Minisztériumban. A Parlamenti Államtitkárság élére Zsigó Róbert kollégám érkezik, akinek sok sikert, erőt és kitartást kívánok!”

„Köszönöm Csák János Miniszter Úrnak az eddigi bizalmat, köszönöm államtitkár és helyettes államtitkár kollégáimnak a közös munkát és köszönöm a közvetlen kollégáimnak és a minisztérium minden dolgozójának, hogy minden körülmények között számíthattam/számíthattunk rátok! Ez a bizalom kölcsönös és a jövőben is így marad! Mindannyiótoknak sok sikert kívánok!”

Aggodalomra nincs ok, mert kormányszóvivőként is a Pilis-Dunakanyar országgyűlési képviselője marad. „Kormányszóvivőként is maradok a Pilis-Dunakanyar országgyűlési képviselője, ahonnan a legtöbb erőt és támogatást kapom az itt élő emberektől, és továbbra is azon leszek, hogy ezt megháláljam szeretett otthonomnak. E mellett új feladatok is várnak, amelyeket a párbeszéd és a megértés kell, hogy jellemezzen! Az irány változatlan: „A Jóisten mindannyiunk felett, Magyarország mindenek előtt!”