Dollár
423,28 Ft
Euró
407,65 Ft
Font
455,23 Ft
Bitcoin
19,826 $

Mellőzött sztárközéppályás tarthat Barcelonába

Fotó: Twitter/Manchester United
not image

Hujber Dávid

2021. július 19. - 15:22

Egy olyan játékosról van szó, aki korábban majdnem a Real Madridnak játékosa lett, ám az új csapatánál nagyon kevés lehetőséget kapott.

Donny van de Beek az Ajax egyik legnagyobb reménységének tartották, és nem szívesen váltak meg tőle. A Real Madrid igen közel állt ahhoz, hogy leszerződtessék, de végül nem jött létre az üzlet. A Manchester United sikerrel járt, de egyelőre úgy tűnik, ez egy felesleges tranzakció volt a részükről.

Soron kívül 11 millió kilométerre lévő aszteroidát talált telibe a NASA szondája

A holland válogatott középpályás nagyon kevés játéklehetőséget kapott, és amikor játszott, akkor sem volt kellően meggyőző. Ez köszönhető annak is, hogy sokszor kevés idő jutott neki a pályán, másrészt ritkán léphetett pályára.

Pár héttel később már arról pletykáltak, hogy túladhatnak rajta a „vörös ördögök”, vagy legalább kölcsön adják. Ebből egyelőre semmi nem valósult meg, és a britek edzője, Ole Gunnar Solskjaer rendre úgy nyilatkozik a hollandról, hogy biztosan a keret tagja marad.

Több mint elkeserítő volt az első éve Manchesterben, ahol 180 fokos fordulatnak kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy rendszeresebben kapjon esélyt. A 36 meccsén mindössze egy gólig és két gólpasszig jutott. Ezen 36 mérkőzésén összesen mindössze 1456 percet játszhatott.

Pogba és Fernandes is megelőzik a sorban, ami nem csoda, mert két klasszisról van szó. A Mundo Deportivo szerint a a Manchester United nemcsak a Real Madriddal tervezett csereüzletet Varane kapcsán, hanem a Barcával is.

Szó sincs arról, hogy a Real Madrid szerződtetni akarja az Eb-veterán világsztárt

A hírek szerint először Van de Beek-et ajánlották fel a katalánok számára Umtiti-ért cserébe, akitől szintén meg akarnak válni Barcelonában. Ez azt követően történt, hogy Wijnaldum nemet mondott a Barca ajánlatára és végül a PSG játékosa lett.

Van de Beekért 40 millió fontot fizetett a United, ami nem kis összeg, különösen ebben a gazdasági válságban. Lehetséges, hogy mégis kölcsönadnák, már csak amiatt is, hogy a játékosnak legyen esélye bekerülni a világbajnokságra készülő keretbe.

A Barcelonának ráadásul szüksége lenne egy középpályára, míg a United mindig is érdeklődött a kegyvesztetté vált Umtiti iránt. Ezzel mindkét fél jól járhatna, független attól, hogy a britek egy éve sok pénzt fizettek a fiatal középpályásért.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.