Dollár
396,65 Ft
Euró
403,36 Ft
Font
477,81 Ft
Bitcoin
23,455 $

Az UEFA összefog a közösségi oldalakkal a rasszista megnyilvánulások felszámolása érdekében

Fotó: Twenty20

Bense Róbert

2022. július 5. - 05:43

Eltávolíttatnák a káros tartalmakat a közösségi platformokról.

Az UEFA programot indít a labdarúgókkal szembeni rasszista megnyilvánulások elleni küzdelem érdekében, a legnagyobb közösségi médiavállalatokkal együttműködve. A cél a káros tartalmak eltávolítása és a platformok tudatosabb használatának népszerűsítése.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

Mint azt az európai labdarúgó-szövetség hozzátette, a program, amely a július 6. és július 31. közötti női Európa-bajnokságon indul, legfőképp az online visszaélések “aktív nyomon követésére, jelentésére és orvoslására” irányul.

Az előzményekhez hozzátartozik, hogy a FIFA múlt hónapban közzétett jelentéséből kiderült, a tavalyi Európa-bajnokság és Afrikai Nemzetek Kupája játékosainak több mint a felét érte diszkriminatív gyalázkodás az interneten – emlékeztetett a CNA.

A káros tartalmak eltávolításának biztosítása érdekében az UEFA közvetlenül együttműködik a főbb közösségi médiaplatformokkal, például a Twitterrel, a Metával (Instagram és Facebook) és a TikTokkal.”

A programban szerepel majd a “Valódi hegek” elnevezésű kampány is, amelyben Wendie Renard, Jorginho és Alisha Lehmann labdarúgók számolnak be szomorú tapasztalataikról.

„Amikor az emberek írnak valamit a közösségi médiában, nem is gondolják, hogy az mennyire fájdalmas lehet, vagy milyen következményekkel járhat” – mondta Renard. „Nyomot hagyhat, mert mindannyian emberek vagyunk, mindannyiunknak vannak érzelmei” – fűzte hozzá.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.