Totti: A Real Madrid volt az egyetlen klub, amelyért elhagyhattam volna a Romát

Az életmûdíjban részesült Francesco Totti visszavonult olasz labdarúgó az elismerésével a sportolói Oscar-díjként számon tartott 2017-es Laureus-díjak kiosztóján Monacóban 2018. február 27-én. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)
not image

Borbély Fanni

2021. október 13. - 15:36

Az olasz legenda 2006-ban közel állt ahhoz, hogy a Real Madridhoz szerződjön.

Francesco Totti története a Románál olyan, amely kiemelkedik a modern futballból: az olasz egész pályafutását gyermekkori klubjánál töltötte, és feláldozta a lehetőséget, hogy mindent megnyerjen, amit a játékban kínálnak, hogy a klubnál maradhasson, amelyet mindig is szeretett.

A 10-es számú játékos, aki kétségtelenül generációjának egyik legtehetségesebb játékosa, nyert egy Serie A bajnoki címet és egy világbajnokságot is a játékévei alatt, de sokkal többet is nyerhetett volna klubszinten, ha hajlandó lett volna elhagyni a klubot.

Annak ellenére, hogy pályafutása során több klub is érdeklődött iránta, egyetlen alkalommal, 2006-ban gondolt komolyan a váltásra, amikor az akkor 29 éves játékosnak a Real Madridtól érkezett ajánlata írja a Marca.

“A Real Madrid volt az egyetlen másik csapat, ahová mehettem volna játszani. Az egyetlen csapat, ami lehetett volna, azt hiszem. Egy másik országban szerzett tapasztalat mindenkinek valami szép élmény lehetett volna. A családom számára. Nekem”

– mondta Totti.

Totti 25 éves pályafutása a Románál szerzett neki állandó helyet a szurkolók szívében, de elfogadja, hogy ez a fajta hűség már nem mindennapos a futballban.

“Más időkben kezdtem. Egy másik futballban. De összehasonlítani az én időmet és a mait, nehéz. Ma már sokkal inkább az üzletről van szó. Oda mész, ahol több pénzt tudsz keresni. És ez így fair, nem?”

– magyarázta Totti.