Clouds
21 Budapest
Dollár
344,78 Ft
Euró
371,26 Ft
Font
432,33 Ft
Bitcoin
26,968 $

Rosszul lett a török elnök, lemondta kétnapos kampánykörútját

Fotó: MTI/EPA/Török elnöki sajtóiroda
Közel-Kelet
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Erdogan egy televíziós interjú közepén lett rosszul, a közelgő választások előtt pedig minden nyilvános szereplését lemondta.

A CNN jelentése szerint noha vészesen közelednek a választások Törökországban, Recep Tayyip Erdogan elnök szinte az összes nyilvános szereplését visszamondta, valamint kétnapos kampánykörútját is, miután egy televíziós interjú közepén rosszul lett.

Soron kívül Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról

A keddi interjú során a jövő hónapban esedékes választásokról kérdezték, ám az egyik kérdés közepén félbeszakadt a műsor, mivel Erdogan rosszul lett. Boha nem sokkal később visszatért, közölte, hogy „súlyos gyomorhurutja” van. Az elnök emiatt lemondta nyilvános rendezvényeit, hogy kipihenje magát.

Ennek ellenére csütörtök délután úgy határozott, videókapcsolaton keresztül részt vesz az Akkuya atomerőmű avatásán. Törökország modernkori történelmének talán legfontosabb választására alig néhány hónappal azután kerül sor, hogy február 6-án halálos földrengés rázta meg az ország délkeleti részét, mely több mint 50 ezer ember halálát okozta ott és a szomszédos Szíriában.

A választások az infláció és a devizaválság közepette zajlanak, mely tavaly a líra dollárral szembeni értékének közel 30 százalékos csökkenését eredményezte. A 69 éves Erdogan azt reméli, hogy hatalmát egy újabb évtizedre meghosszabbíthatja, de messze nem biztos, hogy a lakosság is őt akarja látni a továbbiakban is az elnöki székben.