Dollár
390,86 Ft
Euró
407,94 Ft
Font
472,81 Ft
Bitcoin
16,245 $

Többszöri felszólítás után sem engedelmeskedtek a tüntetők, a rendőrök keményebb módszerekhez folyamodtak

Fotó: A Margit hidat korábban lezáró tüntetõk vonulnak a Teréz körúton 2022. július 18-án. A demonstrálók a kisadózó vállalkozások tételes adójáról, a katáról szóló törvény szigorítása és a rezsiköltségek emelkedése ellen tüntettek. MTI/Balogh Zoltán
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. július 18. - 13:22

A Margit hídon befejeződött a tüntetés, de a résztvevők nem akarják ilyen könnyen feladni. 

Reggel 7 órára hirdettek meg tüntetést a biciklis futárok a Margit hídra, akiknek az volt a céljuk, hogy megbénítsák a forgalmat Budapesten, ahol enélkül is elég nehézkes a közlekedés. 

Soron kívül Itt vannak a részletek az Erste négynapos bankszünnapjairól

Először csak egy sávot foglaltak el, majd kettőt, végül az autós forgalom már nem tudott áthaladni a hídon. A rendőrök közölték velük, hogy a villamossínek elfoglalására nincs engedélyük, azonban többen nehezen viselték, hogy a villamosokat igenis át kell engedniük. 

9 óra körül a szervezők befejezettnek látták a dolgot, többen azonban maradni akartak. Néhány százan továbbra is a hídon tartózkodtak, voltak azonban olyanok, akik a Nyugati irányába indultak, mire a rendőrök többeket megkértek, hogy távozzanak ők is, és a továbbiakban ne akadályozzák a forgalmat. 

Az RTL kérdésére elmondták, hogy „a Margit hídon tartott gyűlés befejezését követően a rendőrök válaszadásunkig öt embert állítottak elő, akik ellen szabálysértési eljárás indult, mivel a többszöri felszólítás ellenére sem hagyták el az úttestet, illetve a villamossíneket”. 

Volt olyan, akivel szemben keményebb módszereket kellett alkalmazniuk: „Elektromos sokkoló eszközt a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény és a rendőrség szolgálati szabályzatáról szóló 30/2011. (IX. 22.) BM rendelet alapján egy emberrel szemben alkalmaztak”.  

Azok, akik nem akarnak résztvenni a pár száz fős tüntetésben, amelyen sokan meg sem tudják igazán indokolni, hogy miért vannak itt, ráadásul még az ellenzék is rátelepedett a kezdeményezésre, nem nézik jó szemmel azt, hogy tízezrek életét nehezítik meg azzal, hogy forgalmi csomópontokat és hidakat zárnak le. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.