Több mint 60 fogoly szökött ki egy libanoni börtönből

Santa Cruz, 2018. március 6. Kutyás rendõrök a Palmasola börtön kapujánál a kelet-bolíviai Santa Cruzban 2018. március 5-én, miután legalább hat fogvatartott megszökött az intézménybõl egy összetûzést követõen. A rendõrség több szökevényt elfogott. (MTI/EPA/Juan Carlos Torrejon)
not image

Borbély Fanni

2020.november.22 - 01:49

Több mint 60 rab szökött meg egy libanoni börtönből szombaton, közülük öten meghaltak, mikor a szökéshez használt autójukkal egy fának ütköztek

Több mint 60 rab szökött meg egy libanoni börtönből szombaton, közülük öten meghaltak, mikor a szökéshez használt autójukkal egy fának ütköztek – tudtuk meg a Channel News Asia híradásából.

A 69 fogoly hajnalban szökött ki a Baabda kerületi börtönből, miután kitörték a cellaajtókat, a biztonsági őrök pedig azonnal bekerítették a környező területet. Az intézményből elszökött rabok közül nyolc embert sikerült elfogni.

Az Amnesty International közölte még áprilisban, hogy a libanoni börtönökben zavargások történtek, ugyanis a rabok hozzátartozói a foglyok szabadon bocsátását szorgalmazták a koronavírus terjedése miatt.

A libanoni kormány számos intézkedést hozott az ügyben, több rabot szabadon engedtek, azonban a történtek hatására a hatóságoknak most fel kell gyorsítania az előzetes letartóztatásban lévő személyek ügyeinek felülvizsgálatát.