Meg akart halni, a Tiszából húzták ki a rendőrök

Fotó: police.hu
not image

Takács Petra

2021. szeptember 12. - 10:57

Szó szerint életet mentettek a rendőrök Tokajnál, miután egy férfi végezni akart magával a Tiszában, de még időben közbeléptek.

A police.hu beszámolója szerint szeptember 11-én történt az incidens, 19 óra magasságában, amikor egy férfi a tokaji vasúti híd lábánál a Tiszába akarta vetni magát. A rendőrségnek nagyon gyorsan kellett cselekednie, hogy mindezt megakadályozza.

A helyi rendőrőrs járőrei – értesítésüket követően egy percen belül – megjelentek a helyszínen, ahol azt tapasztalták, hogy egy fiatalember a parti lépcsőn lehaladva már derékig elmerült a vízben – írja a rendőrség.

Mérész László r. főtörzsőrmester egy pillanatra sem hezitált, azonnal a vízbe gázolt és elkapta a férfi karját. Az utolsó pillanatokban sikerült ezt megtennie, így joggal mondhatjuk, hogy életet mentett, majd kihúzta a férfit a Tiszából.

Egy 17 éves lány is eltűnt a VIII. kerületből, keresi a rendőrség

Ekkor megérkeztek a mentőszolgálat munkatársai is, akik a helyszínen ellátták a fiatalembert, majd kórházba szállították – tették hozzá a közleményben.

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.