Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,48 Ft
Euró
393,50 Ft
Font
459,79 Ft
Bitcoin
62,822 $

További Hírek

Az új eszköz áttörést hozhat a daganatos betegek terápiájában.

Bár az emberi kontroll nélkül végzett teleoperációk elterjedésére még várnunk kell, a robottal asszisztált beavatkozások már most is rendkívül sikeresek.

Egyelőre nem világos, mi okozta a halálát, a műtét után ugyanis nem lépett fel kilökődés, a szív pedig még egy hónappal később is megfelelően működött.

1920. február 7-én, 102 évvel ezelőtt született id. dr. Béres József, a Béres Csepp feltalálója, akit munkája iránti elhivatottsága, kitartása, haza- és emberszeretete már életében legendás példaképpé tett. 

Az MCR a baktériumok antibiotikummal szembeni rezisztenciáját okozza.

Újabb tanulmány látott napvilágot arról, hogy a napi rendszeres testmozgás elősegíti közérzetünk felélénkülését és egészségünk megőrzését.

A főként a rendszeresen váltott műszakban dolgozókat sújtó, illetve a folyamatosan nassolókat érintő, az emberi szervezet természetes ciklusára kiható zavarok egészségügyi hatásai egyre világosabbá válnak.

A kísérleti látás-visszaállító eszköz beültetése reményt jelenthet a vakság bizonyos típusaiban szenvedők számára.

Elképzelhető, hogy kutatók rábukkantak az egyik legsúlyosabb neurodegeneratív elváltozás molekuláris szintű okára azzal, hogy megvizsgálták a demenciában szenvedő páciensek agyában található DNS-eket.

A brit GlaxoSmithKline biotechnológiai vállalat készen áll arra, hogy 2022-ben megkezdjék a HIV-fertőzés lehetséges gyógymódjára irányuló humán kísérleteket.