Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,964 $

102 éve született a legendás Béres József, a Béres Csepp feltalálója

1920. február 7-én, 102 évvel ezelőtt született id. dr. Béres József, a Béres Csepp feltalálója, akit munkája iránti elhivatottsága, kitartása, haza- és emberszeretete már életében legendás példaképpé tett. 

MTI Fotó: Bugány János
Egészség/Életmód

Takács Petra

Szerkesztő

50 évvel ezelőtt, 1972-ben alkotta meg a nélkülözhetetlen fontosságú nyomelemeket komplex formában tartalmazó készítményét, ami (amely) mára megkérdőjelezhetetlen helyet foglal el a hungarikumok sorában. A kezdetekben viszont korának tudományos képviselői féltékenyen és elutasítóan fogadták úttörő és újszerű nézeteit, emiatt kuruzslónak is nevezték, s bűnvádi eljárást indítottak ellene. 

Sok üldöztetést kellett eltűrnie, míg a rendszerváltást követően révbe érhetett munkájának gyümölcse. 1989-ben alapították meg a Béres Részvénytársaságot, s ekkor robbant be teljes gőzzel a köztudatba a készítmény, amely a vállalat kitartó és állhatatos munkájának eredményeképp hivatalos elfogadást és elismerést is kivívott magának, így 2000-ben engedélyezték a Béres Cseppet gyógyszerként. Soron kívül Illegális gyógyszerszállítmányt kapcsoltak le Békésben

A Pénzcentrum cikke szerint 1997-ben kapta meg Béres József a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét, 2002-ben pedig Széchenyi-díjjal is kitüntették. Életművét a Magyar Örökség részeként tartják számon, nevét intézmények, utcák, terek viselik büszkén, eredményes életútját könyvek, dokumentumfilmek és mozifilmek is feldolgozták, így mára minden magyar ismeri és bizalommal használja a Béres Cseppet immunrendszerének védelme érdekében.

Február 5-én koszorúzással emlékeztek a szakértő életére és munkásságára, amelyet Kisvárdán, a Várday István Városi Könyvtár falán elhelyezett emléktáblánál tartott a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete, az ünnepségen pedig részt vettek a város vezetői és a Béres család tagjai is.

Komoly biztonsági hiba van több számítógépben, ami a hackereknek kedvez  

Még aggasztóbb, hogy a szóban forgó hiba javítását bizonyos hardverek sosem fogják megkapni, mivel többségük hivatalos támogatási ciklusa már véget ért.