Teherautója alá szorult kerékcsere közben egy férfi, kollégái mentették ki

TÉMÁK:
#életmentés
Debrecen, 2023. március 1. Kivonuló mentõautó az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) mentõállomásáról. Az egész országban egységes, a betegek számára az eddiginél jobb ellátást biztosító, a sürgõsségi ellátórendszer elemeivel összekapcsolt ügyeleti rendszer próbája 2021. július 1-én indult a Debreceni Mentõállomáson. A sikeres próbaidõ és a sürgõsségi ügyelet, és a mentõellátás 1830-as telefonszámának bevezetését követõen elkezdõdhetett a fokozatos országos átállás is. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A 60 év körüli sofőr ekkor már nem mutatott életjelenségeket.

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

A férfit végül sikerült megmenteni, helikopterrel szállították kórházba a mentők, állapota kritikus.

„Teherautója alá szorult kerékcsere közben az a 60 év körüli sofőr, akit kollégái szabadítottak ki az út szélén álló jármű alól” – számolt be róla az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

„A férfi ekkor már nem lélegzett, így a Győri Mentésirányítás azonnal több mentőegységet riasztott, miközben a helyszínen levők azonnal megkezdték az újraélesztését a telefonon kapott instrukciók szerint.”

„A perceken belül érkező mentők emelt szinten küzdöttek tovább a beteg életéért, amihez hamarosan a mentőhelikopter bajtársai is csatlakoztak. Az időben megkezdett ellátás végül sikerre vezetett és a férfit kritikus állapotban, légi úton szállították kórházba a mentők.”